Τα σημεία δειγματοληψίας που θα λειτουργήσουν αύριο για τα rapid tests [ΠΙΝΑΚΑΣ]

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο έλεγχος του γενικού πληθυσμού με τη μέθοδο των τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για τις 27 Ιανουαρίου 2021, οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο με rapid test αντιγόνου τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και των εργαζόμενων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών που επανήλθαν στον εργασιακό τους χώρο λόγω της αύξησης του επιτρεπόμενου ποσοστού φυσικής παρουσίας από 15% σε 25%, με ελάχιστο αριθμό τα 5 άτομα και μέγιστο τα 25, θα βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία: 
Επιπλέον, θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα σε όλες τις Επαρχίες.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία. 

Ενόψει των αποφάσεων για την αποκλιμάκωση των μέτρων, σημειώνεται ότι για την περίοδο 28-31 Ιανουαρίου (Πέμπτη με Κυριακή) δεν θα γίνει το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού με rapid test. Θα λειτουργήσουν περίπου 40 μονάδες δειγματοληψίας με δυνατότητα ελέγχου 10-15,000 εργαζομένων που θα επαναδραστηριοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σημεία, το ωράριο και τη διαδικασία, θα ανακοινωθούν αύριο. 


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.