Επ. Εμπορίου: Πολυνομοσχέδιο για προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών [ΒΙΝΤΕΟ]

Ομόφωνα αποφάσισε η Επιτροπή Εμπορίου να προχωρήσει στη δημιουργία πολυνομοσχεδίου για την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές ρήτρες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πολυνομοσχέδιο για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών από τις καταχρηστικές ρήτρες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συζήτησε κατά τη διάρκεια των εργασιών της η Επιτροπή εμπορίου της Βουλής στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσας Πηλείδου.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Ενέργειας, είπε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο ενοποιεί 7 διαφορετικούς νόμους που έχουν να κάνουν με την προστασία του καταναλωτή και το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό. Στην παρούσα φάση έγινε κατ` άρθρο συζήτηση, συζητήθηκαν αρκετές λεπτομέρειες που έχουν να κάμουν με το νομοσχέδιο καθώς επίσης και κάποιες σημαντικές πιθανές τροποποιήσεις».

Το πολυνομοσχέδιο θα παρέχει στους καταναλωτές δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για αποζημιώσεις, ενώ θα επιτρέπει στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου, να επιδικάζει διοικητικά πρόστιμα ανάλογα με το ύψος της εκμετάλλευσης.

Η Επιτροπή απέρριψε επίσης αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας να επιλαμβάνεται των υποθέσεων που αφορούν τις Τράπεζες, οι οποίες θα ελέγχονται από το αρμόδιο Υπουργείο.

«Ως Υπουργείο δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο όσο πιο σύντομα για να μας δώσει τα εργαλεία ως Υπουργείο και ως Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους καταναλωτές από κακές πρακτικές», δήλωσε η κυρία Πηλείδου.

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των κομμάτων, η Υπουργός και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος τόνισαν πως θα πρέπει να πάει άμεσα το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής για να προστασία των καταναλωτών.Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.