Το βάρος στην επιστροφή των τελειοφοίτων και τα τρία σενάρια στο τραπέζι [ΒΙΝΤΕΟ]

Ενώπιον του αυριανού Υπουργικού η λήψη οριστικών αποφάσεων, την ίδια ώρα που καθηγητές ζητούν τον εμβολιασμό τους με την επιστροφή στα σχολεία.

Λίγες μόλις ώρες πριν τις μεγάλες αποφάσεις για το σταδιακό χαλάρωμα των περιοριστικών μέτρων, ένα κεφάλαιο που φαίνεται να βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση αφορά την επιστροφή των μαθητών με φυσική παρουσία στα σχολεία. Ενώπιον του υπουργικού αύριο η λήψη των τελικών αποφάσεων, την ίδια ώρα που καθηγητές ζητούν τον εμβολιασμό τους με την επιστροφή στα σχολεία.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» παρενέβη ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, ο οποίς ανέφερε πως στη βάση επαφών του με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, υπάρχει ακόμη προβληματισμός για το ποιοι μαθητές θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα στα σχολεία, τονίζοντας πως όλα είναι ρευστά για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Το σίγουρο είναι ότι θα δοθεί βάρος στη Γ’ Λυκείου για να δούμε τι θα γίνει με τα παιδία αυτά» σημείωσε ο κ. Πολυβίου, σημειώνοντας τα τρία σενάρια που μελετώνται ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Υπουργικού.

1)Δημοτικά+  Γ’Λυκείου

2)Δημοτικά+ Γυμνάσια+ Γ’ Λυκείου

3)Δημοτικά


Ο κ. Πολυβίου σημείωσε παράλληλα πως χθες απέστειλαν επιστολή στους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, καταθέτοντας αίτημα όπως εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί με την επιστροφή στα σχολεία, όταν το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Λόγος αυτού σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου το ότι οι μαθητές μεγαλύτερων ηλικιών φαίνεται πλέον πως γίνονται φορείς του ιού, την ίδια ώρα που σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η Οργάνωση, εντοπίστηκαν πέντε περιστατικά κορωνοϊού σε μαθητές γυμνασίου του ιδίου μάλιστα σχολείου, την ώρα που ακόμη βρίσκονται στο σπίτι.

Επιμέλεια: Μιχάλης Παναγιώτου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.