Το «μπαλάκι» στην Τουρκία ρίχνουν τα 27 Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης [ΒΙΝΤΕΟ]

Στη συνεδρία των υπουργών Εξωτερικών καταγράφηκε η τάση να δοθεί περιθώριο στην Άγκυρα, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό παράθυρο για δρομολόγηση κυρώσεων στο ενδεχόμενο νέας επιπλοκής.

Το μπαλάκι στη Τουρκία ρίχνουν τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνεδρία των υπουργών Εξωτερικών καταγράφηκε η τάση να δοθεί περιθώριο στην Άγκυρα, προκειμένου να διατηρήσει τον τερματισμό των έκνομων της ενεργειών στη κυπριακή ΑΟΖ και να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού. Παράλληλα, όμως θα συνεχίσει η συζήτηση επιβολής κυρώσεων, με προφανή στόχο να δρομολογηθούν εάν υπάρξει νέα επιπλοκή.

Ευκαιρία στην Τουρκία να αποδείξει εμπράκτως και με συνέπεια ότι θα διατηρήσει τον τερματισμό των έκνομων της ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ και θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού δίνουν τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.