Με ανακοινώσεις ξιφουλκούν Κυβέρνηση και ΔΗΚΟ στον απόηχο της έγκρισης του Προϋπολογισμού [ΒΙΝΤΕΟ]

Με ανακοινώσεις ξιφουλκούν και σήμερα, Κυβέρνηση και Δημοκρατικό Κόμμα, στον απόηχο της έγκρισης του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.

Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης περιλάμβανε σήμερα ο απόηχος της έγκρισης του αναθεωρημένου κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά και των αναφορών περί τοξικότητας στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αρχικά, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωση κατηγόρησε τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για έπαρση, αλαζονεία και συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης, υπεύθυνος για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, θεωρεί τοξική την αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο και κάθαρση και πολιτική σκοπιμότητα τη διεκδίκησή τους. Θεωρεί άσχετη με τον προϋπολογισμό την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος. Θεωρεί πως τα αλληλομαχαιρώματα των υπουργών του αποκύημα της φαντασίας των πολιτών», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να απαντά, επίσης με γραπτή δήλωση, και σε εξίσου έντονο ύφος. Ο Κυριάκος Κούσιος, αφού χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2021 ως τον πλέον κρίσιμο και κοινωνικό που υπήρξε από καταβολής του κυπριακού κράτους, έστρεψε τα πυρά του κατά του Προέδρου του ΔΗΚΟ.

«Θα έπρεπε, ήδη, να είχε γίνει αντιληπτό από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι η συνέχιση της τοξικότητας που επιχειρεί και σήμερα ακόμα, με ανυπόστατους, αστήρικτους και κακόβουλους ισχυρισμούς κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν κουράσει την κοινωνία και τους πολίτες που ζητούν ενότητα στη βάση της αντιμετώπισης των προβλημάτων τους», δήλωσε ο κύριος Κούσιος.

Στον Νικόλα Παπαδόπουλο απάντησε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διά του εκπροσώπου του Δημήτρη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Δημητρίου δήλωσε ότι «αντί οποιασδήποτε άλλης απάντησης στον Νικόλα Παπαδόπουλο που συνεχίζει τη διασπορά της τοξικότητας, ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα και στον Πρόεδρο και στην υπόλοιπη ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος: Ο προϋπολογισμός έχει ψηφιστεί και η χώρα απέφυγε περιπέτειες».

Μάριος Αδάμου