Αναστάτωση προκλήθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες που έλαβαν μήνυμα ότι είναι επαφές κρουσμάτων [ΒΙΝΤΕΟ]

Αναστάτωση προκλήθηκε από νωρίς το πρωί, ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, από το σύστημα ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας, το οποίο τους ενημέρωνε ότι είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύγχυση και αναταραχή σε χιλιάδες πολίτες προκλήθηκε το πρωί, όταν έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο από το σύστημα ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ανέφερε ότι οι παραλήπτες του, ήταν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με τους εμβρόντητους πολίτες να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να πληροφορηθούν ποιος τους δήλωσε ως στενή επαφή, ενώ κάποιοι έσπευσαν να υποβληθούν και σε τεστ.

Το σκηνικό ξεκαθάρισε μετά από περίπου δύο ώρες, όταν και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για λάθος του συστήματος.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, είπε ότι «αυτό επιλύθηκε άμεσα όμως πρόλαβαν και έφυγαν κάποια μηνύματα σε πολίτες οι οποίοι πολίτες τους στάλθηκε διορθωτικό μήνυμα που τους καλούσε να αγνοήσουν το πρώτο μήνυμα και ταυτόχρονα το τηλεφωνικό κέντρο απαντούσε και ενημέρωνε τους πολίτες για το τεχνικό λάθος».

Λίγες ώρες αργότερα το Υφυπουργείο Καινοτομίας με ανακοίνωση του, και αφού απολογήθηκε προς τους πολίτες για το λάθος, ανέφερε ότι επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε από την αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης αναφορών της νόσου CoViD-19.

«Σίγουρα καταλαβαίνετε ότι όταν ασχολείσαι με την τεχνολογία τεχνικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν προσπαθούμε πάντα να έχουμε όσο το δυνατό ποιο σωστή λειτουργία και διαθεσιμότητα των συστημάτων και όταν συμβεί ένα αναπάντεχο τεχνικό πρόβλημα να ανταποκριθούμε άμεσα και με τον ποιο σωστό τρόπο», σημείωσε ο κύριος Κόκκινος.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Καινοτομίας, συνολικά οκτώ χιλιάδες παραλήπτες έλαβαν λάθος μηνύματα και ακολούθως το μήνυμα διόρθωσης.Μάριος Αδάμου

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.