Καταγγελία πολίτη στον ΑΝΤ1: Αλαλούμ με πολιτικές ταυτότητες που χάθηκαν ή κλάπηκαν [ΒΙΝΤΕΟ]

«Είναι κάτι πολύ σοβαρό γιατί μιλούμε για 6 ταυτότητες», επισημαίνει ο πολίτης στον ΑΝΤ1.

Αλαλούμ σημειώθηκε τις τελευταίες βδομάδες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού, σε σχέση με την έκδοση αριθμού πολιτών ταυτοτήτων οι οποίες έχουν χαθεί ή κλαπεί, πριν τις παραλάβουν οι κάτοχοι τους.

Όπως καταγγέλλει στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», συμπολίτης μας, στις 20 Δεκεμβρίου πήγε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη για να του εκδώσουν νέα ταυτότητα. Οι λειτουργοί του ανέφεραν πως η ταυτότητα του θα είναι έτοιμοι 3 με 4 βδομάδες . Τρεις εβδομάδες μετά, ο πολίτης επικοινώνησε με το ΚΕΠ για να ενημερωθεί αν έχει ετοιμαστεί η ταυτότητα του και του απάντησαν αρνητικά. Την τέταρτη εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τους τηλεφώνησε εκ νέου και του ανέφεραν ότι η ταυτότητα του δεν έχει έρθει. Όταν ο εν λόγω πολίτης ρώτησε γιατί δεν είναι έτοιμη από τη στιγμή που την περασμένη εβδομάδα του είχαν αναφέρει ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι έτοιμη… δεν έλαβε κάποια ουσιαστική απάντηση.

Στη συνέχεια, ο παραπονούμενος εξήγησε πως μετά από αρκετά τηλεφωνήματα  του είχαν αναφέρει πως η ταυτότητα του είχε χαθεί ή κλαπεί, από το Αρχείο Πληθυσμού του κράτους, «με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανένας πότε θα έχω εγώ ταυτότητα.»

«Είναι κάτι πολύ σοβαρό γιατί μιλούμε για 6 ταυτότητες», σημείωσε και εξέφρασε το παράπονο του πως κανείς δεν το είχε ενημερώσει ότι κλάπηκε ή χάθηκε το πιο προσωπικό του δεδομένο, που είναι η ταυτότητα του.

Κληθείς να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή τη σύγχυση που προκλήθηκε,  ο αν. διευθυντής του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού, Μάκης Πολυδώρου, ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 πως «ήδη είναι στη διαδικασία έκδοσης η ταυτότητα» και εξήγησε πως «οι ταυτότητες οι οποίες στέλλονται στις Επαρχίες για να ενεργοποιηθούν, πρέπει να τις παραλάβει ο κάτοχος, να υπογράψει και να ενεργοποιηθούν στο σύστημα.»

«Εδώ έχουμε ότι παραδόθηκαν στην Επαρχιακή διοίκηση και εκεί το πρόβλημα που προσπαθούμε να εντοπίσουμε, τι έχουν γίνει», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε, πως ήδη αυτές οι ταυτότητες «έχουν ακυρωθεί και έχουν μπει στο stop list, δεν υπάρχει θέμα ενεργοποίησης τους.»

Καταληκτικά, ο κύριος Πολυδώρου απολογήθηκε για όσους πολίτες ταλαιπωρήθηκαν από αυτή την σύγχυση.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.