Απαντητική επιστολή στον INTOSAI για την Ελεγκτική Υπηρεσία θα αποστείλει ο Αδάμου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Πρόεδρος της Βουλής και όχι η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου θα απαντήσει στο Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών για το θέμα της ανεξαρτησίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Κατόπιν έντονων συζητήσεων στην επιτροπή ελέγχου, οι βουλευτές μέλη της αποφάσισαν όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου αποστείλει επιστολή προς το Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών με τις απόψεις του Σώματος σχετικά με τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας, είπε ότι «αν θα περιληφθεί αυτούσια δεν θα υπάρχει ένσταση. Στάλθηκε η επιστολή στον κ. Αδάμου και αναμένουμε. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο ότι το περιεχόμενο της επιστολής θα περιληφθεί αυτούσιο

Ο ΔΗΣΥ κατέθεσε τη θέση να γίνει ο χειρισμός του θέματος από την Προεδρία της Βουλής, ενώ το ΑΚΕΛ ζήτησε όπως η επιστολή που ετοιμάστηκε από την επιτροπή αποσταλεί ξεχωριστά.

«Νοουμένου ότι και η αποστολή της επιστολής απευθυνόταν προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αφού πρόκειται για ένα διεθνή οργανισμό και θα πρέπει η απάντηση μας να είναι επίσημη και αυτού του επιπέδου», τόνισε η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ανέφερε πως «από τη στιγμή όμως που ήρθε ξεχωριστά η Επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου εμείς θεωρούμε πως πρέπει να απαντηθεί ξεχωριστά και από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου».

Στην παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη συζητήθηκαν επίσης οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την αγορά κτηρίου στη Λεμεσό για στέγαση του υφυπουργείου ναυτιλίας.

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει άμεση ανάγκη απόκτησης σύγχρονης στέγης για τις υπηρεσίες του υφυπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο στεγάζεται σε τρία διαφορετικά κτίρια. Ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την αγορά συγκεκριμένου κτιρίου και κατατέθηκαν εισηγήσεις.


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.