Αποκλείει εαυτόν από οποιαδήποτε αμοιβή η Ερευνητική Επιτροπή για τις Πολιτογραφήσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε ανακοίνωση προέβη η Επιτροπή, σημειώνοντας πως ομόφωνα ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να την αποκλείσει από οποιαδήποτε αμοιβή.

Την ομόφωνη απόφαση όπως ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να την αποκλείσει από οποιαδήποτε αμοιβή έλαβε η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων, η οποία εξέδωσε προς αυτό και σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνει παράλληλα πως « δεν είναι δυνατό να ανεχθεί τον περισπασμό που της προκαλεί η προσπάθεια διασυρμού της για θέματα που σχετίζονται με την τιμητική της αμοιβή ή/και για οποιονδήποτε άλλο λόγο σχετιζόμενο με τα μέλη της.»

Πλαισιούμενος από τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής, ο κ. Νικολάτος ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ότι η Επιτροπή επιθυμεί να διεκπεραιώσει το καθήκον που της ανατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα αμερόληπτα έντιμα και απρόσκοπτα.

«Μέσα στα πλαίσια αυτά η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα από προχθές, στις 19 Ιανουαρίου, όπως δηλώσει στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς και δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε τιμητική αποζημίωση ή άλλη αμοιβή», πρόσθεσε.
 
Όπως ανέφερε, η επιτροπή δεν έχει εισπράξει οποιαδήποτε αμοιβή μέχρι στιγμής και ούτε και πρόκειται να εισπράξει οτιδήποτε για τις περαιτέρω υπηρεσίες της.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι στις 26 Ιανουαρίου, που είναι ορισμένη η ακρόαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα διεξαχθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, καθώς όπως ανέφερε, τους δηλώθηκε ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει κάποιο πρόβλημα στην βάδιση «και επομένως ανταποκρινόμενοι στο αίτημα να μεταβούμε εκεί στην Αρχιεπισκοπή θα μεταβούμε εμείς στην Αρχιεπισκοπή».
 
Είπε τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε και θα δώσει τη δική του κατάθεση στον χώρο που συνέρχεται η Επιτροπή στις 2 Φεβρουαρίου.


Αναλυτικά η Επιτροπή σημειώνει πως:

1. Η Επιτροπή από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται απερίσπαστα και με απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον που της ανατέθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα σε μια, ιδιαζόντως κρίσιμη, περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Επιτροπή αντιλαμβάνεται το καθήκον αυτό ως αμερόληπτη, ανεξάρτητη, αντικειμενική και πλήρη κάλυψη των όρων εντολής της.

2. Ενόψει τούτου, η Επιτροπή δεν είναι δυνατό να ανεχθεί τον περισπασμό που της προκαλεί η προσπάθεια διασυρμού της για θέματα που σχετίζονται με την τιμητική της αποζημίωση ή/και για οποιονδήποτε άλλο λόγο σχετιζόμενο με τα μέλη της. Η Επιτροπή ουδέποτε ζήτησε η ίδια αύξηση της τιμητικής αποζημίωση πέραν του ποσού των 10.000 ευρώ ανά μέλος για ολόκληρη τη θητεία της και δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα οτιδήποτε. Οποιοδήποτε ποσό έχει εγκριθεί ως τιμητική αποζημίωση έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

3. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την Τρίτη 19.01.2021 να αποποιηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης τιμητικής η άλλως πως. Για την εν λόγω απόφαση είχε ενημερώσει προφορικά την ίδια ημέρα τον Γενικό Εισαγγελέα.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.