Βήμα προς βήμα η αναζήτηση των καινούργιων συχνοτήτων στις τηλεοράσεις σας [ΒΙΝΤΕΟ]

Μέχρι τις δέκα Φεβρουαρίου όλοι, πλην μερικών εξαιρέσεων, θα πρέπει να συντονίσουμε τις τηλεοράσεις μας στις νέες συχνότητες.

Από νέες συχνότητες μεταδίδονται στις τηλεοράσεις μας όλα τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια, από τις 18 Ιανουαρίου. Ο χρόνος για την εφαρμογή των αλλαγών έχει επιμηκυνθεί, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, αντί για τις 31 Ιανουαρίου που ήταν προγραμματισμένο. 

Μέχρι τότε γίνεται παράλληλη μετάδοση και από τις παλιές και από τις νέες συχνότητες, ώστε να δοθεί χρόνος σε όλους να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις. 

Όλοι τηλεθεατές θα πρέπει σιγά, σιγά να συντονίσουμε τις τηλεοράσεις μας στις νέες συχνότητες μέσω της αυτόματης αναζήτησης.

Εκτός από αυτούς που βρίσκονται στις περιοχές Ορόκλινη, Κακοπετριά, Μονιάτης, Πελένδρι, Πέρα Πέδι, Κάμπος της Τσακκίστρας, Κάτω Πύργος Τυλληρίας, Αγρός, Παλαιχώρι, Κάτω Πλάτρες, Φοινί και Οδού. 

Επίσης, όσοι λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής του Φανού, δηλαδή περιοχές στο Παραλίμνι και την Αγία Νάπα, αλλά και όσοι είναι συνδρομητές σε ιδιωτικές πλατφόρμες, δεν χρειάζεται να ρυθμίσουν εκ νέου τις τηλεοράσεις τους. 

Βήμα προς βήμα η αναζήτηση καινούριων συχνοτήτων

Κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά. 

Για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

• Από το τηλεχειριστήριο πληκτρολογούμε το κουμπί MENU ή HOME 

• Μεταβαίνουμε στις Ρυθμίσεις ή Εκπομπή  

• Επιλέγουμε Κανάλια ή Ρύθμιση Ψηφιακών Καναλιών

• Επιλέγουμε Αυτόματη Αναζήτηση και μετά την Έναρξη

• Όταν τελειώσει η διαδικασία πατήστε ΟΚ/ ΝΑΙ

Μετά από τη διαδικασία της αυτόματης αναζήτησης, ο δέκτης σας θα έχει αλλάξει σειρά στους τηλεοπτικούς
σταθμούς που παρακολουθείτε. 

Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά τους.

Θα πρέπει να πατήσετε το MENU ή HOME και στη συνέχεια να βρείτε τη ρύθμιση Επεξεργασία Καναλιών ή Επεξεργασία Λίστας Καναλιών, από όπου μπορείτε να βάλετε στη σειρά που επιθυμείτε τα κανάλια.

Καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία διαφέρει από δέκτη σε δέκτη προτείνουμε  να συμβουλευθείτε τις οδηγίες χρήσης της συσκευής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες και απορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα και στο τηλεφωνικό κέντρο της Velister στο 22030303.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.