Στα όρια τους οι γονείς στη Δευτερά – Το Υπ. Παιδείας θέλει να διώξει σχολική συνοδό [ΒΙΝΤΕΟ]

Παρά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στο Σχολείο της Δευτεράς το Υπουργείο θέλει να απολυθεί η μια Σχολική Συνοδός εδώ και τώρα.

Στα όρια τους βρίσκονται οι γονείς στην Δευτερά  για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση τους σχολικούς συνοδούς των παιδιών που φοιτούν στην Ειδική Μονάδα του σχολείου.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο της Δευτεράς υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή 6 Σχολικοί Συνοδοί, οι οποίοι εξυπηρετούν 6 παιδιά της Ειδικής Μονάδας,  ένα παιδάκι το οποίο έρχεται από άλλο σχολείο μέσω μετεγγραφής, δύο μαθητές με αυτισμό και δύο παιδάκια του νηπιαγωγείου, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το Δημοτικό.

Παρά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, το Υπουργείο Παιδείας μέσω επιστολής ζήτησε η μια εκ των 6 συνοδών να διωχθεί προκαλώντας τις αντιδράσεις των γονιών των παιδιών που εξυπηρετούνται από σχολικούς συνοδούς.

Όπως αναφέρει  στο ant1.com.cy, η κυρία Μπέτυ Νεάρχου, μητέρα παιδιού που φοιτά στο νηπιαγωγείο Δευτεράς, «το Υπουργείο δε δέχεται τη μια από τις 6 συνοδούς. Θέλει να απολυθεί η  μία εδώ και τώρα. Το θέμα είναι ότι η μια κοπέλα είναι έγκυος, οπόταν δεν μπορεί να απολυθεί και είναι σπίτι με άδεια του γιατρού.»

«Η άλλη κοπέλα όταν απολυθεί, θα μείνουν τέσσερις συνοδοί για 11 περιστατικά στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα», σημειώνει η κυρία Μπέτυ.

Εξηγεί, δε πως ζήτησαν δύο επιπλέον συνοδούς, ωστόσο το Υπουργείο αρνείται να αποδεχθεί το αίτημα τους.

Μια άλλη μητέρα παιδιού της Ειδικής Μονάδας του σχολείου, επισημαίνει στο ant1.com.cy, πως «το θέμα με το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι ξεκινά μια σχολική χρονιά και στην πορεία αλλάζουν πράγματα που συμφωνηθήκαν.»

«Δηλαδή», εξηγεί, «βλέπουν ένα παιδάκι και αποφασίζουν αν εγκρίθηκε για λογοθεραπεία ή συνοδό και μετά στην πορεία μπορεί να έρθουν και να του μειώσουν τις ώρες λογοθεραπείας ή να του μοιράσουν τη συνοδό με κάποιο άλλο παιδάκι.»

«Επομένως», προσθέτει, «οι ανάγκες του παιδιού, που εγκρίθηκαν, δεν άλλαξαν, όμως το Υπουργείο έρχεται να αλλάξει εκείνο που είχε αποφασίσει για οικονομικούς λόγους.»

Αξίζει να αναφερθεί, πως οι γονείς και η Κοινότητα της Δευτεράς, προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Παιδείας για να υποβάλουν το παράπονο τους και να ζητήσουν κάποιες εξηγήσεις για το εν λόγω ζήτημα, ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε, κανείς δεν ανταποκρίνεται.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.