Πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στην παράδοση των ταχυδρομικών πακέτων

Τι ισχύει με τα πακέτα που φθάνουν από τη Βρετανία.

Οι αυξημένες παραγγελίες των Χριστουγέννων αλλά και οι περιορισμένες πτήσεις προς την Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού προκαλούν την καθυστέρηση στην παράδοση των πακέτων από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Σωφρόνης Τσιάρτας, επισήμανε στο ant1.com.cy, πως ο φόρτος εργασίας είναι αρκετά μεγάλος αυτή την περίοδο και οφείλεται στις αυξημένες παραγγελίες των Χριστουγέννων αλλά και λόγω των περιορισμένων πτήσεων με αποτέλεσμα να έρχονται συσσωρευμένα τα πακέτα.

Ο κύριος Τσιάρτας, ανέφερε ότι πολλές φορές έρχονται αντικείμενα με πλοία που έχουν ταχυδρομηθεί πριν δύο μήνες. «Εκεί που έρχονταν μια κανονική ροή από αντικείμενα τερματίστηκε και τώρα φθάνει περιοδικά αυξημένος όγκος που μας δυσκολεύει στη διαχείριση, ωστόσο βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο», τόνισε ο κύριος Τσιάρτας.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες μπαίνουν σιγά - σιγά σε κανονικούς ρυθμούς καθώς ομαλοποιήθηκε αρκετά η κατάσταση. Τέλη Ιανουαρίου τοποθετεί την επιστροφή στην κανονικά ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

«Αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τώρα που ομαλοποιήθηκε η κατάσταση θα μπορούν να επανέλθουν στην κανονικότητα από τα τέλη Ιανουαρίου και δεν θα υπάρχουν προβλήματα», υπογράμμισε ο κύριος Τσιάρτας.  

Φ.Π.Α. στα προϊόντα που φθάνουν από Βρετανία

Όσον αφορά τη Βρετανία και την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημείωσε ο κύριος Τσάρτας δεν θα επιβάλλονται δασμοί στα προϊόντα που θα φθάνουν από τη χώρα παρά μόνο Φ.Π.Α.

Ενώ, όπως εξήγησε από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτος θα μπαίνει Φ.Π.Α. σε όλα τα πακέτα που θα έρχονται από τρίτες χώρες και όχι μόνο σε αυτά που κοστίζουν 17 ευρώ και πάνω όπως ίσχυε προηγουμένως.

Ταυτόχρονα, σχετικά με τις αλλαγές στις αποστολές πακέτων από τα ταχυδρομεία που εφαρμόστηκαν την 1η Ιανουαρίου στα ταχυδρομεία, είπε πλέον θα πρέπει να συμπληρώνεται ένα έντυπο ηλεκτρονικά που θα αναγράφεται πάνω η αξία και το περιεχόμενο του πακέτου με στόχο την ασφάλεια των ταχυδρομικών αντικειμένων.

Η αλλαγή αυτή δημιούργησε δυσκολίες στον κόσμος καθώς υπάρχουν αρκετοί πολίτες που δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι, ωστόσο υπάρχουν οι τεχνολογίες και στα ταχυδρομικά γραφεία.


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.