Τεμαχίζουν τα υφιστάμενα θρανία στα σχολεία για να φτιάξουν μονοθέσια [ΒΙΝΤΕΟ]

Στάλθηκαν 6 χιλιάδες μονοθέσια θρανία στα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα.

Έξι χιλιάδες μονοθέσια θρανία, είτε καινούργια είτε από συνενώσεις, έχουν σταλεί στις τάξεις όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με σειρά προτεραιότητας.

Όπως εξήγησε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, τα θρανία στέλλονται στα θρανία με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τις σχολικές αίθουσες που είναι πιο στενές και τα έχουν ανάγκη.

Ο κος Έλληνας σημείωσε πως το πρόγραμμα με βάση τα δεδομένα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ενώ μεταξύ άλλων, σχολίασε πως θα επωφεληθούν αυτό το διάστημα που τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως.  

Η τοποθέτηση μονοθέσιων θρανίων στις τάξεις για γίνει σε τρεις φάσεις.

Κατά την πρώτη φάση, γίνονται μονοθέσια θρανία από τις συνενώσεις, των τριπλών θρανίων που είχαν δημιουργηθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς. «Από αυτά, έχουμε πάρει τη συνένωση (το καπάκι) και έχουμε κατασκευαστεί- με προσφορά την οποία υποβάλαμε, εγκρίθηκε και κατοχυρώθηκε- μονοθέσιο θρανίο. Και χρησιμοποιείται σε παγκύπρια βάση αυτό μονοθέσιο θρανίο», εξηγεί ο κύριος Έλληνας.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή νέων μονοθέσιων θρανίων, ενώ η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει το διαχωρισμό των υφιστάμενων θρανίων σε δύο  μονοθέσια θρανία.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.