Προϋπολογισμός: Θα αποφασίσει στο παρά πέντε και πάλι η ΕΔΕΚ [BINTEO]

Αλλαγή σχεδιασμών, στην ΕΔΕΚ. Η προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την στάση του κομματος στον Προϋπολογισμό, έχει μετατεθεί για τις επόμενες μέρες.

Αλλαγή πλάνων και σχεδιασμού στην ΕΔΕΚ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΝΤ1, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, η προγραμματισμένη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου.

 Όπως πληροφορούμαστε, η ημέρα που θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο και θα αποφασίσει για την στάση που θα τηρήσουν οι τρείς βουλευτές του κόμματος στην Ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει αύριο, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, θα έχει στις 10:00 το πρωί, καθοριστική για το μέλλον του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε τα τελευταία 24ωρα αλλεπάλληλες συναντήσεις με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ. Στο επίκεντρο θα είναι οι απαντήσεις, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, στις τέσσερις εκκρεμότητες που κρατούν την ΕΔΕΚ μακριά από το ναι, στον προϋπολογισμό.

Αυτές αφορούν:

- Τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για Χρηματοπιστωτικές Υποθέσεις

-Γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το δικαίωμα ασθενών να λαμβάνουν υπηρεσίες του ΓεΣΥ, που συνταγογραφούν γιατροί, εκτός ΓεΣΥ.

-Εκποιήσεις.

-Αλλαγή Δήλωσης Πολιτικής για αγροτεμάχια για σκοπούς οικιστικής ανάπτυξης.

Τα «αγκάθια»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, για τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για Χρηματοπιστωτικές Υποθέσεις και τα περί γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα για τα θέματα του ΓεΣΥ, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, ενώ τα μεγάλα αγκάθια, είναι  το δικαίωμα δανειολήπτη, να προσφεύγει στην δικαιοσύνη, μέχρι τελική απόφαση του δικαστηρίου, και ταυτόχρονη αναστολή εκποίησης της κύριας κατοικίας του και η παραχώρηση δικαιώματος στον δανειολήπτη να εξαγοράζει το δάνειο του για πρώτη κατοικία και μικρή επαγγελματική στέγη στο 50-55% της αξίας του. Ενώ το δεύτερο αγκάθι, η αλλαγή Δήλωσης Πολιτικής για αγροτεμάχια για σκοπούς οικιστικής ανάπτυξης.

Ενδεικτικό της ρευστής κατάστασης όσον αφορά την έγκριση ή όχι του προϋπολογισμού, είναι οι θέσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Αναφορικά, με την αλλαγή του πλαισίου για τις εκποιήσεις, μόλις προχθές στην Βουλή ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, τόνισε ότι είναι κάθετα αντίθετος με την αλλαγή της νομοθεσίας, ενώ για τη δήλωση πολιτικής για τα αγροτεμάχια, παραπέμπει σε ένα νέο σχέδιο από το οποίο θα επωφεληθούν 134 κοινότητες.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.