Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Άναψε «πράσινο» το Υπουργικό σε τρία μέτρα στήριξης ενοικιαστών [ΒΙΝΤΕΟ]

Σύμφωνα με την απόφαση, καλύπτονται επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι.

Το «πράσινο φως» άναψε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την στήριξη των ενοικιαστών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τρία μέτρα, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, εκ των οποίων, το πρώτο αφορά:

1)Δίμηνη Αναστολή (για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ή Φεβρουάριο και Μάρτιο για τις περιπτώσεις που έχει καταβληθεί ήδη το ενοίκιο Ιανουαρίου) της υποχρέωσης καταβολής του 70% του ενοικίου για επαγγελματικές μισθώσεις επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, οι οποίοι τελούν υπό πλήρη αναστολή εργασιών. 

Σύμφωνα με την απόφαση:

1)Καλύπτονται και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μεν, αλλά δυνάμει του εν λόγω Διατάγματος δύναται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε με παράδοση κατ’ οίκον, είτε με take away. 

Σημειώνεται ότι η διευθέτηση των οφειλών θα γίνει μέχρι το Φεβρουάριο του 2022. 

Το Υπουργικό ενέκρινε και τα νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν εντός της εβδομάδας στη Βουλή και αφορούν, το δεύτερο μέτρο το οποίο προβλέπει:

2)Επέκταση της παραχώρησης φορολογικής πίστωσης, σε ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητη ιδιοκτησία σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα, και οι οποίοι προβαίνουν σε εθελοντική μείωση του ενοικίου την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021. Η φορολογική πίστωση (έκπτωση) θα αφορά τον Φόρο Εισοδήματος (ίση με 50% της μείωσης του ενοικίου), νοουμένου ότι η μείωση του ενοικίου κυμαίνεται μεταξύ 30% – 50%. 

Επιπλέον θα απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης από την Έκτακτη Εισφορά για την ʼμυνα για τους μήνες κατά τους οποίους θα μειωθεί το ενοίκιο. 

Το τρίτο μέτρο, αφορά την:

3)Μη καταβολή ενοικίων προς το Κράτος και τους Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου, από τους ιδιώτες ενοικιαστές ακινήτων του ποσού του, ενοικίου που αντιστοιχεί στο μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, όπως αυτό προβλέπεται στα ενοικιαστήρια συμβόλαια τα οποία βρίσκονται σε ισχύ. 

Για το μέτρο αυτό, θα εκδοθεί άμεσα Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, δυνάμει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.