Οι γυμναστές ζητούν όπως συνεχιστούν οι προπονήσεις εντός των κλειστών χώρων για δύο άτομα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΕΦΑ τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να ληφθεί υπόψη η άποψη των αθλητικών επιστημόνων για τη λήψη μέτρων.

Οι γυμναστές ζητούν όπως συνεχιστούν οι προπονήσεις εντός κλειστών χώρων με το μέτρο των δύο ατόμων που ίσχυε προηγουμένως πριν την επιβολή αυστηρού lockdown στη χώρα μας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΕΦΑ, Αντώνης Αλεξόπουλος, είπε ότι μέχρι την περασμένη Παρασκευή επιτρεπόταν η άσκηση για δύο άτομα εντός κλειστού χώρου και θεωρούν ότι αυτή η λύση είναι καλή υπό τις περιστάσεις και σημείωσε ότι δεν περίμεναν να αλλάξει αυτό το μέτρο μιας και φάνηκε ότι ήταν επιτυχημένο.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι  η άσκηση δεν είναι προαιρετική αλλά αναγκαία για ένα κομμάτι του πληθυσμού καθώς υπάρχουν άτομα που έχουν χρόνιες παθήσεις και είναι σε φάση αποκατάστασης μετά από εγχειρήσεις.

«Ξέρουμε από την αθλητική επιστήμη ότι η σωματική άσκηση είναι το μοναδικό όπλο για την υγεία. Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και κατανοούμε τη λογική των μέτρων. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι θεσμοί δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη αντίληψη τι είναι η άσκηση», τόνισε ο κύριος Αλεξόπουλος.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να ληφθεί υπόψη η άποψη των αθλητικών επιστημόνων για τη λήψη μέτρων, ούτως ώστε να παραθέσουν γιατί είναι σημαντική η σωματική άσκηση την περίοδο της πανδημίας.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν κάποιες παγιωμένες εντυπώσεις και ιδέες από τους θεσμούς ωστόσο γνωρίζουν ότι η άσκηση είναι μοναδικό όπλο για ανοσοποίηση του οργανισμού.

«Σπρώχνοντας τον κόσμο σε μια καθιστική ζωή, σε ένα εγκλεισμό θα προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα πέραν του κορωνοϊού», επισήμανε σε έντονο ύφος.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το κράτος έσπρωξε τον κόσμο σε πάρκα και παραλίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο, ενώ υπογράμμισε πως σαφώς ο αναγκαστικός εγκλεισμός ξυπνάει τα βιολογικά ένστικτα και δεν είναι καθόλου παράλογο που ο κόσμος θέλει να κινηθεί και να βγει έξω.


Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.