Στην αντεπίθεση η ΕΔΕΚ: «Σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου αλλά δε σημαίνει τίποτα» [ΒΙΝΤΕΟ]

«Εάν η απόφαση του 2014 ήταν παράνομη… ο κύριος Παπαδάκης έχει παρανομήσει», τονίζει στον ΑΝΤ1 η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ.

«Πραγματικά λυπηρό», χαρακτήρισε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου, το γεγονός ότι «αυτή τη στιγμή που ο κύπριος πολίτης, ο οποίος δεν ξέρει αν θα ανοίξει την επιχείρηση του αύριο, αν θα έχει χρήματα για να πάει στην υπεραγορά και στο αρτοποιείο για να αγοράσει τα απολύτως απαραίτητα, να ασχολείται με τον κύριο Παπαδάκη και να βλέπει τα χρήματα του κύπριου ευρωπαίου φορολογούμενου πολίτη, να αναλώνονται σε όλου αυτό.»

Συγκεκριμένα, η κυρία Παναγιώτου απαντώντας στο γεγονός ότι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας δικαιώνει τον κύριο Παπαδάκη σε σχέση με την παράνομη συμφωνία για εισφορά του Ευρωβουλευτή προς το κόμμα που επέβαλε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε πως «επειδή δε, δεν είναι ωραίο πράγμα να αφήνονται σκιές για ένα κόμμα το οποίο έχει δώσει μάχη για να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη θέλω να διευκρινίσω δύο πράγματα.»

«Θα πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο ότι το εν λόγω έγγραφο ουδεμία σχέση έχει με τη διαγραφή του κυρίου Παπαδάκη. Προς απόδειξη αυτού, σας παραπέμπω στην ίδια τη δήλωση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που βασίζει τη διαγραφή στην αντικομματική του συμπεριφορά και σε όλη αυτή τη δημοσιογραφική διάσκεψη που είχε δώσει εκείνη την περίοδο. Που και τι δεν είχε καταλογίσει στο κόμμα και τι δεν είχε πει», σημείωσε η κυρία Παναγίωτου.

Την ίδια ώρα, η κυρία Παναγιώτου τόνισε πως «προς περαιτέρω απόδειξη ότι το εν λόγω έγγραφο δεν έχει καμία σχέση  με τη διαγραφή του κύριου Παπαδάκη, είναι και η ίδια η αγωγή που έχει καταθέσει ο κύριος Παπαδάκης εναντίον της ΕΔΕΚ, όπου δεν επικαλείται τους κανονισμούς της Ε.Ε. αλλά τη λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου.»

«Δεύτερο», συνέχισε, «το εν λόγω έγγραφο είχε γίνει για καθαρά εσωτερική χρήση και αφορούσε το κόμμα και τους υποψήφιους. Δεν ήταν ένα νομικό έγγραφο. Ήταν μια συμφωνία για ανάληψη συγκεκριμένης ευθύνης μεταξύ των υποψηφίων και του κόμματος, κατά το πρότυπο της συμφωνίας που έχει υπογράψει και ο κύριος Παπαδάκης και οι άλλοι υποψήφιοι, αλλά και τότε η ηγεσία της ΕΔΕΚ μαζί με τους Οικολόγους το 2014, την οποία ο κύριος Παπαδάκης υλοποιούσε χωρίς οποιαδήποτε ένσταση και χωρίς να αναφέρει τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις επί της συγκεκριμένης συμφωνίας, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019.»

«Θέλω να τονίσω το εξής… όταν ο κύριος Παπαδάκης είχε αναφέρει τις επιφυλάξεις τους και είχε σημειώσει τις ενστάσεις του επί των δύο σημείων, το κόμμα επειδή σε καμία δε θα συναινούσε σε οποιαδήποτε παρανομία, είχε ζητήσει από τον κύριο Παπαδάκη να υποδείξει νόμιμους και εναλλακτικούς τρόπους που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αυτή τη συμφωνία. Ο κύριος Παπαδάκης δεν υπέδειξε οποιουσδήποτε εναλλακτικούς τρόπους και επέμεινε στην άρνηση του να συνεργαστεί», συμπλήρωσε η κυρία Παναγιώτου.

«Το κόμμα του είχε προτείνει- κάτι το οποίο γνωρίζει ο κ. Παπαδάκης και επιμελώς αποφεύγει να σημειώσει- να συναινέσει στη στέγαση του Ευρωπαϊκού του γραφείου στα κτίρια του κόμματος…», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα αν δεν σημαίνει τίποτα η απόφαση του δικαστηρίου, η κυρία Παναγιώτου απάντησε πως «είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου αλλά δε σημαίνει τίποτα, διότι η ΕΔΕΚ δεν συναίνεσε σε οποιαδήποτε παρανομία. Η ΕΔΕΚ δεν πείρε χρήματα από τον κύριο Παπαδάκη. Αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι: εάν η απόφαση του 2014 ήταν παράνομη ή δεν ήταν. Εάν ήταν, προφανώς ο κύριος Παπαδάκης έχει παρανομήσει.»


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...