Σφαγείο CYPRA: Ορκίστηκαν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής [BINTEO]

Ορκίστηκαν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για το σφαγείο Cypra. Θα διερευνήσουν τα πάντα για το σφαγείο από το 2007 έως το Δεκέμβριο του 2020.

Το νενομισμένο όρκο ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας έδωσαν τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για το σφαγείο της εταιρείας Cypra.

Η Επιτροπή απαρτίζεται:

-Πρόεδρο Χάρη Πογιατζή, τέως Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου

-Επιτρόπους Κύπρο Μιχαηλίδη, τέως Αρχηγό Αστυνομίας και τη

-Λεμονιά Καουτζάνη, τέως Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστή.

Σύμφωνα με τους όρους εντολής, η επιτροπή θα ασχοληθεί με οτιδήποτε αφορά τις εταιρείες Cypra Ltd και Cypra Bioenergy Ltd, οποιεσδήποτε άλλες σχετιζόμενες εταιρείες, τους διευθυντές και τους μετόχους τους.  

Όροι εντολής: «Πλήρης και ενδελεχής έρευνας για διακρίβωση όλων των γεγονότων, ενεργειών, αποφάσεων, πράξεων ή παραλείψεων, σε σχέση με τις συναλλαγές, μεταχείριση και αντιμετώπιση από οποιαδήποτε αρχή, υπηρεσία, όργανο, κρατικό αξιωματούχο ή υπάλληλο του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα από το 2007 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.»

Ο Γενικός Εισαγγελέας κάλεσε μεταξύ άλλων τα μέλη της επιτροπής να μείνουν ανεπηρέαστα από έξωθεν παρεμβάσεις.

«Το έργο που κληθήκατε να διενεργήσετε είναι πολύ ουσιώδες και σοβαρό, είμαι απολύτως βέβαιος ότι αναγνωρίζετε τη βαρύτητά του, όπως και την απαίτηση τόσο των πολιτών όσο και τη δική μου για διαφάνεια και κάθαρση», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Εκ μέρους των μελών της επιτροπής μίλησε ο Πρόεδρός της, Χάρης Πογιατζής.

«Στο παρόν αρχικό στάδιο δεν χρειάζεται να λεχθούν πολλά. Η Ερευνητική Επιτροπή θα μιλήσει μέσω του έργου της και τελικά μέσω της Έκθεσής της που θα υποβάλει προς τον Γενικό Εισαγγελέα»,  ανέφερε ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, Χάρης Πογιατζής.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία τα μέλη της επιτροπής πήγαν στα γραφεία τους και έπιασαν δουλειά.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.