Σύσκεψη Προεδρικού: Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, θα ενημερωθούν αύριο οι αρχηγοί των κομμάτων για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων.

Τις αντιδράσεις των κομμάτων επί του νέου αναθεωρημένου προϋπολογισμού, θα ζυγίσει η κυβέρνηση, κατά την αυριανή, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων, στην παρουσία και του Προέδρου της Βουλής Αδάμου Αδάμου.

Της συνεδρίας του Υπουργικού θα προηγηθεί ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό Κωνσταντίνου Πετρίδη για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2021, μετά και τις τροποποιήσεις που έγιναν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, προκειμένου να επιτρέψουν και την ψήφιση του. Ενώ εκτιμάται ότι θα αναφερθεί και στις σκέψεις για την αναπροσαρμογή των μέτρων στήριξης υπό το φως των νέων μέτρων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να υποδείξει την κρισιμότητα των στιγμών σε σχέση με την πανδημία και το γεγονός πως τα χρήματα για τα πακέτα στήριξης, δεν μπορούν να δοθούν στους δικαιούχους, χωρίς την έγκριση του προϋπολογισμού.

Αν από τα αποτελέσματα της αυριανής σύσκεψης, διαφανεί συναίνεση που θα διασφαλίζει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, τότε το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταθέσει μέχρι την Δευτέρα, τον νέο προϋπολογισμό στη Βουλή. Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, σε επαφή που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, τις προηγούμενες μέρες, απηύθυνε έκκληση στον Κωνσταντίνο Πετρίδη, να καταθέσει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό το συντομότερο δυνατό.

«Στόχος, είναι να μπορέσει να οδηγηθεί ο προϋπολογισμός για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 14 ή στις 21 Ιανουαρίου», αναφέρει ο κύριος Αδάμου.

Στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό έχει περιληφθεί μεγάλο μέρος των τροπολογιών που είχαν εγκρίνει τα κόμματα πριν την καταψήφιση του, όπως η μείωση των δαπανών για συμβουλευτικές δαπάνες, για λειτουργικές δαπάνες και για τις δαπάνες εκπαίδευσης προσωπικού/συνεδρίων, σεμιναρίων και άλλων γεγονότων. Τα οποία άλλωστε, θα γίνονται διαδικτυακά.

Πάντως, μια νέα καταψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή, θα αποτελούσε ένα εφιαλτικό σενάριο με ανυπολόγιστες συνέπειες.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.