Με καυστική γλώσσα απάντησε μέσω επιστολής ο ΠτΔ στον Παπαδόπουλο [ΒΙΝΤΕΟ]

Με καυστική γλώσσα η επιστολή-απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σε ιδιαιτέρως καυστικό τόνο, αποφεύγοντας κάθε διπλωματική διατύπωση, και ανατινάζοντας τις όποιες γέφυρες για πιθανή συνεννόηση για έγκριση του προϋπολογισμού, κινείται η επιστολή-απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το Νικόλα Παπαδόπουλο. Ιδιαίτερα σε σχέση με την απαίτηση να δοθούν στην Ελεγκτική Υπηρεσία οι φάκελοι που ζητά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης για τις πολιτογραφήσεις.

Αφού σημειώνει, ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παραγνωρίζει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είναι σύμβουλος της Κυβέρνησης, η οποία και οφείλει να ακολουθεί τις γνωματεύσεις του, ο Νίκος Αναστασιάδης απαντά στον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι αναληθώς υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση.

Ο κ. Αναστασιάδης, επισημαίνει πως «συνεπώς, η εμμονή σε προφάσεις και ισχυρισμούς είναι με όλο τον σεβασμό προς την αλήθεια, άκρως αντίθετη με κάθε πολιτικό ήθος. Αλλά το χείριστο είναι, πως με πρόταξη και επίκληση την πάταξη της διαφθοράς, αδιαφορείτε εάν θα πλήξετε με τις συμπεριφορές σας το σύνολο των πολιτών που έχουν την άμεση ανάγκη στήριξης του κράτους κάτω από τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα ως αποτέλεσμα της πανδημίας».

Για δικούς σας λόγους, το μόνο που εμπιστεύεστε είναι τον Γενικό Ελεγκτή, προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Με τις εμμονές σας, στοχοποιείτε και αμφισβητείτε, όχι μόνο τις εξουσίες και, αλλά και την ακεραιότητα και το ήθος, του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής. Αποδίδετε στην κυβέρνηση αλαζονεία και ετσιθελισμό, παραγνωρίζοντας, ότι ο όρος για ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν αποτελεί παρά ένα ακραίο φαινόμενο πείσματος, κατά αντίθεση των πραγματικών γεγονότων και των προνοιών του Συντάγματος», τόνισε ο Πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, κατηγορεί ευθέως τον Νικόλα Παπαδόπουλο για παραγωγή λάσπης εναντίον του.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως «έχω πλειστάκις δημόσια δηλώσει και θέλω για άλλη μια φορά να το καταστήσω σαφές όσο και αν προσπαθείτε, είτε εσείς είτε άλλοι, όσους και εάν επιστρατεύσετε για να συνδράμουν στην παραγωγή λάσπης όχι μόνο δεν θα με πλήξετε αλλά θα αντιληφθείτε ελπίζω όχι αργά, πως ανάλογες συμπεριφορές, τους μόνους που εκθέτουν είναι όσους μετέρχονται ανάλογες μεθόδους».

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήγει πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί εάν διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται σε οποιαδήποτε περίπτωση διαφθοράς ή παράνομη πράξη.

Απαντώντας στην επιστολή τριών σελίδων, το ΔΗΚΟ επέλεξε να σχολιάσει μόνο την τελευταία αναφορά.

«Πως είναι δυνατό να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του (Προέδρου) σε διαφθορά ή τυχόν επίδειξη ανοχής σε ενέργειες που έχουν ζημιώσει τα δημοσιονομικά του κράτους, εάν ο ίδιος εξακολουθήσει να εμποδίζει τον έλεγχο και να επιβάλλει τη συσκότιση; Πως θα γνωρίζει η κοινωνία αν όντως έχει αναλάβει αυτές τις ευθύνες αν τις έχει αποκρύψει;», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ. 

Ανταπαντώντας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριακος Κούσιος, τονίζει πως η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ δεν απαντά σε κανένα σημείο επί της ουσίας των τεκμηριωμένων θέσεων και απαντήσεων που δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αντίθετα, σημειώνει, η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει τις εμμονές του Νικόλα Παπαδόπουλου σε θέσεις, οι οποίες καταρρίπτονται με επιχειρήματα στην εμπεριστατωμένη επιστολή του Προέδρου, και που οδήγησαν το ΔΗΚΟ στην αδικαιολόγητη καταψήφιση του προϋπολογισμού του κράτους.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...