Άρχισε η εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό η σημερινή. Με το σύνθημα «Μαζί μπορούμε, μέσω του Εθελοντισμού», επιδιώκεται η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς των εθελοντών παγκοσμίως.

5 Δεκεμβρίου. Διεθνής ημέρα εθελοντισμού, η οποία καθιερώθηκε από το οργανισμό Ηνωμένων εθνών το 1985.

Απώτερος σκοπός η προβολή του έργου και της προσφοράς των εθελοντών παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι «η αξία του εθελοντισμού εδραζόμενη στις αρχές της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού της κοινωνικής δικαιοσύνης και συμμετοχής, αναδείχτηκε διαχρονικά καταλυτικής σημασίας όσον αφορά τοπικών προβλημάτων στις τοπικές και την παγκόσμια κοινωνία».

Το σύνθημα για τη φετινή ημέρα εθελοντισμού είναι το «Μαζί μπορούμε, μέσω του Εθελοντισμού».

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη, επισήμανε πως «ιδιαίτερα στην Κύπρο πραγματοποιήσαμε πάνω 8,200 δραστηριότητες για στήριξη των πολιτών που έχουν επηρεαστεί και επηρεάζονται από την πανδημία είμαστε από τις λίγες χώρες που έχουν εκδώσει και ειδικά πρωτόκολλα και δεχθήκαμε και συγχαρητήρια από τον ΟΗΕ για τον τρόπο διαχείρισης των εθελοντών για την πανδημία».

Μεταξύ των πολλών δράσεων που ανέλαβε το γραφείο του επιτρόπου εθελοντισμού το 2020, ήταν και η αποστολή 280 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της χώρας.

«Στήριξη ατόμων οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους, σε είδης πρώτης ανάγκης σε φάρμακα , των ατόμων που ήταν σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, στελέχωση τηλεφωνικών κέντρων», τόνισε ο κ. Γιαννάκη.

Το έργο των εθελοντών δεν σταματά όμως εδώ. Έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη μάχη κατά τους κορωνοϊού. Προβαίνουν σε ενημέρωση και διαφώτιση των πολιτών στους χώρους εργασίας τους για τα μέτρα προστασίας, ενώ με καθοδήγηση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας Ζωής-Δωροθέας Πανά, έχουν ενεργοποιηθεί εθελοντές φοιτητές ιατρικής για περιορισμό των κρουσμάτων σε Οίκους Ευγηρίας και κλειστές δομές.

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή τους και κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αφού έχουν αρχίσει εκστρατεία για να μην μείνει κανένα παιδί ή οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.