Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Συντονίστηκαν και χάραξαν γραμμή ενόψει της Συνόδου Κορυφής [ΒΙΝΤΕΟ]

Στον αστερισμό των κυρώσεων, σε βάρος της Τουρκίας, κινούνται συντονισμένα πλέον Αθήνα και Λευκωσία.

Στον αστερισμό των κυρώσεων, σε βάρος της Τουρκίας, κινούνται συντονισμένα πλέον Αθήνα και Λευκωσία. Έξι μόλις μέρες πριν από την αξιολόγηση της συμπεριφοράς, ή καλύτερα της διαγωγής της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Δένδιας, άνοιξαν τα χαρτιά τους, ρίχνοντας παράλληλα το γάντι και στα υπόλοιπα τα κράτη μέλη.

Αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία που της δόθηκε τον Οκτώβριο για αποκλιμάκωση, η Άγκυρα έκανε εντελώς το αντίθετο, υπέδειξε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας, βάζοντας στην λίστα των τουρκικών προκλήσεων εκτός από τις 6 παράνομες navtex στην Ελληνική ΑΟΖ και τις έκνομες της ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο.

«Οι όψιμες, προ ελάχιστων ημερών, κινήσεις της Τουρκίας για δήθεν αποκλιμάκωση δεν είναι πειστικές… Πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις αυτές που θα οδηγήσουν την Τουρκία σε μια πραγματική οδό αποκλιμάκωσης και σε έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω στη μόνη βάση που μπορούμε να δεχθούμε. Η βάση αυτή είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Τουρκίας και οι όποιες αποφάσεις εξαρτούνται από τη συμπεριφορά της Άγκυρας, υπέδειξε από πλευράς του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εγείροντας παράλληλα και θέμα αξιοπιστίας για την ίδια την ΕΕ.

 «Ως Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουμε να είμαστε συνεπείς, αποφασιστικοί και αξιόπιστοι, διεκδικώντας ταυτόχρονα πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα που άπτονται της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κρατών-Μελών της που αναμφίβολα επηρεάζει και ευρωπαϊκά συμφέροντα», επεσήμανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πέραν από τα ευρωτουρκικά, το επόμενο διάστημα, υπέδειξαν και οι δύο Υπουργοί, θα είναι καθοριστικό και σε σχέση με την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό, με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, να καταθέτει την ετοιμότητα της Ελλάδας, όπως μεταφέρθηκε και στην κα Λουτ, συμμετάσχει σε μία άτυπη πενταμερή υπό τον ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, όμως από το σημείο όπου σταμάτησε στο Κραν Μοντανά, τον Ιούλιο του 2017, και επί τη βάσει των συμφωνηθέντων κατά τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη του κ. Ακιντζί, στο Βερολίνο, τον Νοέμβριο του 2019.»

Ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε από την πλευρά του πως «οι δημόσιες δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας και του κ. Τατάρ σε σχέση με την ανάγκη αλλαγής του επιδιωκόμενου στόχου ξεφεύγουν του συμφωνημένου, διεθνώς αποδεκτού πλαισίου και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.»

Προς την κατεύθυνση αυτή, κατέληξε ο κος Χριστοδουλίδης, καθοριστικός είναι και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ένωσης και μετά από τη λύση του Κυπριακού.
Κυριάκος Πομηλορίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.