Τέσσερις νέοι δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέα μέτρα κατά της διαφθοράς προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Δώρα Σωκράτους, Λένα Δημητριάδου Ανδρέου, Ιωάννης Ιωαννίδης, Νικολάς Σάντης είναι και επίσημα οι τέσσερεις νέοι από τους συνολικά 13 δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά τη σημερινή τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό. 

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προανήγγειλε νέα μέτρα κατά της διαφθοράς, μετά από εισηγήσεις όπως είπε πολιτικών κομμάτων, μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του Δικηγορικού Συλλόγου. 

«Ετοιμάζουμε νέα δέσμη μέτρων που θα εξαγγελθεί προ του τέλους του έτους. Θα ετοιμάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις πέραν των όσων έχουμε ήδη, πέραν της στρατηγικής αντιμετώπισης κατά της διαφθοράς ώστε επιτέλους να υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση, ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Εκ μέρους των Δικαστών η Δώρα Σωκράτους, αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης καθυστερημένων υποθέσεων που εφαρμόστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου του οποίου προήδρευε. 

«Αυτό πιστεύω είναι ένδειξη και απόδειξη ότι όπου υπάρχει ικανός αριθμός δικαστών, η δικαιοσύνη απονέμεται πολύ ταχύτερα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο κ. Σωκράτους.

Τον τελευταίο ένα μήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε πέντε από τα 13 μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αφού πριν από τρεις εβδομάδες προχώρησε στο διορισμό και της πρώτης γυναίκας ως Προέδρου του θεσμού.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.