Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Σχέδιο εξόντωσης των εγκλωβισμένων έστησε το κατοχικό καθεστώς [ΒΙΝΤΕΟ]

Απαγόρευσαν την τέλεση λειτουργίας στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα με το πρόσχημα της πανδημίας, ενώ προσκόμματα βάζουν και στις διακινήσεις όσων έχουν επανεγκατασταθεί στα κατεχόμενα.

Σκληραίνουν ολοένα και περισσότερο τη στάση τους απέναντι στους εγκλωβισμένους οι κατοχικές αρχές μετά τη νίκη Τατάρ στις λεγόμενες εκλογές. Κάτι, που όπως λέχθηκε στην επιτροπή προσφύγων της βουλής, επιβεβαιώνει τις προθέσεις της Άγκυρας για λύση δύο κρατών.

Επιβεβαίωση αυρού αποτελεί η απαγόρευση τέλεσης λειτουργίας στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, ανήμερα της γιορτής του, με το πρόσχημα της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, «είχαμε προσπαθήσει αυτές τις μέρες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, δύο φορές να πάρουμε έγκριση. Τουλάχιστον είχαμε πει να γίνει η λειτουργία με τον ιερέα μας εκεί τον πατέρα Ζαχαρία, τους ψάλτες, τον επίσκοπο Καρπασίας, είχαμε ζητήσει να είναι 5-6 άτομα εκεί.»

Προσκόμματα από τις κατοχικές αρχές υπάρχουν και στις διακινήσεις όσων έχουν επανεγκατασταθεί στα κατεχόμενα, με την επιβολή ημερήσιου προστίμου σε όσους παραμένουν στα κατεχόμενα πέραν των 30 συνεχόμενων ημερών.

«Και ένα λεπτό να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές και να επιστρέψουν θα μπουν σε καραντίνα επτά μέρες», σημειώνει ο κος Φωτίου.

Ο κύριος Φωτίου έβαλε στο κάδρο των προκλήσεων και τις αλλεπάλληλες αλλαγές των κανονισμών που επιβάλλει το ψευδοκράτος για τις διελεύσεις δια μέσου των οδοφραγμάτων, που δυσκολεύουν τις διακινήσεις όλων όσων το έχουν ανάγκη.

Οι κατοχικές αρχές απέκοψαν επίσης φέτος 48 βιβλία για τους μαθητές μας στα κατεχόμενα σχολεία, μεταξύ των οποίων είναι τα βιβλία των μαθηματικών, της γεωγραφίας και της βιολογίας.

15 εγκλωβισμένοι με κορωνοϊό

Σε 15 ανήλθαν οι εγκλωβισμένοι με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 12 αποφάσισαν να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για αυτοπεριορισμό. Ενώ οι υπόλοιποι τρεις μετά από οδηγίες των κατοχικών αρχών, φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Ανάμεσα στους δεκαπέντε είναι τρεις εκπαιδευτικοί, μία λειτουργός του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου και δύο μαθητές.

«Τα σχολεία προς το παρόν στη βάση των πρωτοκόλλων του κατοχικού καθεστώτος είναι κλειστά. Αναμένουμε ότι το Γυμνάσιο-Λύκειο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, και το Δημοτικό μπορεί να έχουμε ακόμα μία εβδομάδα καθυστέρηση», εξηγεί ο κος Φωτίου.

Για τους υπόλοιπους μαθητές, έχει εφαρμοστεί το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.