Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Η απάντηση της Ελεγκτικής για τα περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς» και οι «σπόντες» κατά της Κυβέρνησης [ΒΙΝΤΕΟ]

Μαίνεται η αντιπαράθεση Κυβέρνηση – Ελεγκτικής Υπηρεσίας. «60 χρόνια τώρα η Ελεγκτική Υπηρεσία ετοιμάζει εκθέσεις και τις βγάζει στη δημοσιότητα. Δεν γνωρίζουμε γιατί μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης προκύπτει θέμα μη αρμόζουσας συμπεριφοράς.»

Συνεχίζεται το «σίριαλ» της κόντρας Γενικού Ελεγκτή – Κυβέρνησης και όπως όλα δείχνουν το ρόλο του διαιτητή θα παίξει το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού και οι δύο πλευρές φαίνεται  πως είναι έτοιμες να επιλύσουν τις διαφωνίες τους εκεί.

Το όλο ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, αφού εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λάβει οριστική απόφαση για το αν η κυβέρνηση θα προσφύγει στο Ανώτατο μετά από διαβουλεύσεις που θα έχει με τη Νομική Υπηρεσία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι κυβερνώντες παρουσιάζονται έτοιμοι να προσφύγουν στο Ανώτατο, απάντησε πως «κι εμείς είμαστε έτοιμοι και το έχουμε πει μάλιστα από τις αρχές αυτής της περιόδους που διανύουμε, από το τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.»

Επεσήμανε δε, πως «όποιος θεωρεί ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει εκ του Συντάγματος αρμοδιότητα να δημοσιοποιεί τις εκθέσεις της και τα ευρήματα της, τότε το Σύνταγμα προνοεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο είναι το μόνο αρμόδιο σώμα που μπορεί να γνωματεύσει τελεσίδικα γι’ αυτή την διαφορά.»

Διευκρίνισε πως κατά τη κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το προηγούμενη διάστημα Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία, είχε καταγραφεί και η διαφωνία. «Άρα», εξήγησε, «είχαμε πει που συμφωνούσαμε, είχαμε πει που διαφωνούσαμε και είχαμε επεξηγήσει…. ότι σεβόμαστε την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα, όμως εμείς πιστεύουμε αυτό το οποίο πιστεύουμε για τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων που προκύπτουν από τους διάφορους ελέγχου που κάνουμε.»

Ερωτηθείς που βασίστηκαν αυτές οι έρευνες και αν θα καταθέσουν αυτά τα στοιχεία που βρήκαν στην αρμόδια Ερευνητική Επιτροπή που έχει συσταθεί, ο κος Πετρίδης απάντησε «αυτό θα το κάνουμε» και εξήγησε πως «για την έκθεση των 5 έχουμε ήδη ετοιμάσει το υλικό και το έχουμε αποστείλει στην Ερευνητική Επιτροπή… και θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο και γι’ αυτή την έκθεση στην οποία δεν αναφέρουμε ονόματα αλλά μόνο αριθμούς. Εκτός από την περίπτωση του καζίνου που είχε προκύψει μετά από δημόσια τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών.»

«Άρα», συνέχισε, «η έκθεση αυτή είναι για να ενημερωθεί ο πολίτης. Η έκθεση με συγκεκριμένα ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, θα αποσταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα για τη δική του χρήση προς διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων.»

Κληθείς να σχολιάσει ότι η Κυβέρνηση μαζεύει στοιχεία και ενδέχεται να ζητήσει την παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο κος Πετρίδης είπε πως «είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εκτυλιχθεί όλο αυτό.»

«Αναφέρουμε μόνο ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη λάβει μια απόφαση σχετικά με αυτό και περιγράφει τον όρο ανάρμοστη συμπεριφορά ως συμπεριφορά τόσο κακή, δηλαδή τόσο μεμπτή, ώστε να καθιστά το πρόσωπο που είναι υπόλογο γι’ αυτή ανίκανο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του αξιώματος του. Νομίζω ότι κάποιος πολίτης που διαβάζει αυτές τις λέξεις, δεν φωτογραφίζει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε, πως «60 χρόνια τώρα η Ελεγκτική Υπηρεσία ετοιμάζει εκθέσεις και τις βγάζει στη δημοσιότητα. Δεν γνωρίζουμε γιατί μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης προκύπτει θέμα μη αρμόζουσας συμπεριφοράς. Στο κάτω – κάτω, αν υπήρχε αυτό για το συγκεκριμένο θέμα, ας πούμε των πολιτογραφήσεων, τότε αυτές οι κινήσεις της κυβερνήσεως θα έπρεπε να είχαν αρχίσει από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.»


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.