Ικανοποίηση Λευκωσίας για ψήφισμα ΕΚ και κάλεσμα σε Τατάρ για επανέναρξη των συνομιλιών

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την άφιξη της Ειδικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ στην Κύπρο η Κυβέρνηση επισημαίνει την αναγκή σεβασμού των ψηφισμάτων από την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς.

Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίηση της για το περιεχόμενο του ψηφίσματος που ενέκρινε την Πέμπτη  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τόσο την τουρκοκυπριακή ηγεσία όσο και την τουρκική Κυβέρνηση να ανταποκριθούν θετικά, εφαρμόζοντας όσα η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ζητά αναφορικά με την Αμμόχωστο, αλλά και τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

ANT1 Newsroom