Πέραν των 250 επαγγελματιών υγείας έτοιμοι να μπουν στο ΓεΣΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Διευθυντής του ΟΑΥ ανέφερε ότι μέχρι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους φυσιοθεραπευτές, οδοντίατροι, κλινικοί διαιτολόγοι, κλινικοί ψυχολόγοι και εργοθεραπευτές.

Στο Γενικό Σύστημα Υγείας εντάσσονται από την 1η Δεκεμβρίου οι επαγγελματίες υγείας και μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους πάνω από 250 επαγγελματίες υγείας και 159 οδοντίατροι, ενώ όπως φαίνεται είναι βέβαιη και η συμμετοχή το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών ενός ιδιωτικού νοσηλευτηρίου.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1,«Μέρα Μεσημέρι», ο Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Αντρέας Παπακωνσταντίνου, είπε ότι έχουν σμικρύνει πολύ τις διαφορές τους με τους επαγγελματίες και θα προσπαθήσουν να επιλύσουν όσα προβλήματα προκύψουν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε πως δεν έχουν υπογράψει ακόμη τις συμβάσεις οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υγείας αλλά έχουν ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο που είναι η εγγραφή στο Σύστημα Υγείας.

Μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής 159 οδοντίατροι και πάνω από 250 επαγγελματίες υγείας.

Όσον αφορά τους οδοντίατρους, σημείωσε ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει τους καθαρισμούς, οι οποίοι θα είναι δωρεάν μια φορά τον χρόνο.

Ερωτηθείς για τις άλλες ειδικότητες, επισήμανε πως θα πρέπει ο ειδικός γιατρός και όχι ο προσωπικό να εκδώσει παραπεμπτικό για μια άλλη ειδικότητα και στη συνέχεια θα εκτιμήσει πόσες επισκέψεις χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η θεραπεία του ασθενή.

Ακολούθως, εξήγησε ότι θα καθοριστούν πόσες επισκέψεις θα καλύπτει το ΓεΣΥ ανάλογα με τη διάγνωση και την ηλικία του ασθενούς, κάτι που θα διευκρινιστεί με τη δημοσίευση καταλόγου από τον ΟΑΥ, ενώ σε κάθε θεραπεία θα καταβάλλεται και το πόσο των 10 ευρώ ως συμπληρωμή.

Σημειώνεται ότι δεν καλύπτει το ΓεΣΥ όλες τις επισκέψεις που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια θεραπεία είναι στην κρίση του ασθενούς αν επιθυμεί να συνεχίζει ενώ το ποσό της χρέωσης δεν θα καθορίζεται από τον ΟΑΥ αλλά από τον γιατρό.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως υπάρχει ενδιαφέρον από όλες τις ειδικότητες και πιο συγκεκριμένα από φυσιοθεραπευτές, οδοντίατρους, κλινικούς διαιτολόγους, κλινικούς ψυχολόγους και εργοθεραπευτές.

«Πιστεύουμε ότι σε ένα-δύο μήνες θα υπάρχει μαζικής συμμετοχή και θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν ένα σημαντικό κομμάτι από αυτές τις ανάγκες καθώς υπάρχουν περιορισμοί», τόνισε ο Διευθυντής του ΟΑΥ.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις με πέντε ιδιωτικά νοσηλευτήρια για ένταξη των τμημάτων των Πρώτων Βοηθειών και Επείγοντων Περιστατικών στο ΓεΣΥ και υπάρχει ενδιαφέρον από δύο μέχρι στιγμής, ωστόσο οι συζητήσει θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.


Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.