Υπ. Εργασίας: Το 93% του προϋπολογισμού αφορά κοινωνικές παροχές [ΒΙΝΤΕΟ]

Αυξημένος θα είναι το 2021 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας, με το σύνολο των κοινωνικών παροχών και δαπανών να αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αύξηση της τάξης του 12% παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας για το 2021 όπως παρουσιάστηκε στην επιτροπή οικονομικών.

Σύμφωνα με την Υπουργό, Ζέτα Αιμιλιανίδου, το σύνολο των επιδομάτων των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχονται σε 1.8 δισεκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα επιδόματα και κοινωνικές παροχές ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο.

Συγκεκριμένα, η κα. Αιμιλιανίδου είπε ότι «το 93% του συνολικού προϋπολογισμού αφορά κοινωνικές παροχές, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια 914 εκατομμύρια αφορούν κοινωνικές παροχές που δίνονται είτε μέσω του προϋπολογισμού, είτε μέσω των διαφόρων ταμείων των κοινωνικών ασφαλίσεων».

Η κυρία Αιμιλιανίδου πρόσθεσε ότι θα παραχωρηθούν το Δεκέμβριο αναδρομικά συντάξεις συνολικού ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους αριθμούς που παρουσιάστηκαν στη Βουλή, από το Μάρτιο έχουν στηριχθεί πέραν των 213,000 εργαζομένων, αυτεργοδοτουμένων και ανέργων μέσω των σχεδίων στήριξης που εκπονήθηκαν για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Το Υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η ανεργία μέχρι το τέλος του 2020 θα αυξηθεί κατά 8% λόγω των συνεπειών της πανδημίας, αριθμός ο οποίος εξαρτάται από το πως θα προχωρήσει η πανδημία και αν θα υπάρξει τρίτο κύμα.

Η Βουλή σήμερα είχε και νομοθετικό έργο, καθώς υπερψηφίστηκαν νομοθετήματα για την ευημερία των ζώων, την ποινικοποίηση του σεξισμού και την πάταξη ενδοσχολικής βίας.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.