Διαφωνίες Αρχηγών Κομμάτων για συνεδριάσεις της Ολομέλειας μέσω τηλεδιασκέψεων [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε απολογισμό του έργου των Επιτροπών και της Ολομέλειας της Βουλής, στις έκτακτες συνθήκες που διανύουμε, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Σώματος Αδάμος Αδάμου, στο πλαίσιο παρουσίασης της Έκθεσης Πεπραγμένων για τα έτη 2019- 2020.

Παρά τις πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκε να λειτουργήσει λόγω πανδημίας κορωνοϊού, το έργο της Βουλής ήταν πλούσιο. Κάτι που επιβεβαιώνεται μέσα από τον απολογισμό για τις επιτροπές και την Ολομέλεια, που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, κατά την παρουσίαση της Έκθεσης Πεπραγμένων για τα έτη 2019- 2020.

Όπως είπε «η Ολομέλεια ψήφισε 175 νομοσχέδια και 52 προτάσεις νόμου και ενέκρινε 75 κανονισμούς. Ενώ ψηφίστηκαν και τρείς τροποποιήσεις του Συντάγματος».

Ο κύριος Αδάμου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεδριάσεων της Ολομέλειας με τηλεδιασκέψεις ή και ψηφοφοριών, καθώς και των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως «αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο τέθηκε τη σύσκεψη των αρχηγών. Πρέπει να σας πω εδώ, ότι υπάρχουν και διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις. Απόφαση τελεσίδικη δεν έχει ληφθεί γι’ αυτό το θέμα».

Ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κύριος Αδάμου είπε ότι δεν θα υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα. Ωστόσο, άφησε ένα μικρό παράθυρο ανοικτό.

«Και όταν τελειώσει η θητεία μου, δεν προτίθεμαι να ξαναβάλω υποψηφιότητα. Δεν δικαιούμαι πρώτα με το κόμμα που έχω εκλέγηκα βουλευτής, αλλά και από την άλλη δεν έχω και την επιθυμια... φυσικά στην πολιτική δεν λες ποτέ, ποτέ», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στο μεταξύ, ο προϋπολογισμός της βουλής, που αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών και είναι μειωμένος κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει πιστώσεις ύψους 11,2 εκ. ευρώ για τα κόμματα. Εκ των οποίων 4,5 εκ. για την εργοδότηση κοινοβουλευτικών συνεργατών.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.