Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Οι τρεις σχολές σκέψης και το επικρατέστερο σενάριο για τα νέα μέτρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέα συνάντηση Προέδρου – Επιδημιολογικής Ομάδας το πρωί της Παρασκευής.

Εβδομάδα αποφάσεων η τρέχουσα  και η Επιδημιολογική Ομάδα ανηφόρησε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό πριν τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου (10:30), για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αλλά και για να του παραθέσει τις εισηγήσεις της για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν από τη Κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού.

Οι δύο δέσμες μέτρων οι οποίες είναι ήδη σε εφαρμογή εκπνέουν την Δευτέρα,  30 Νοεμβρίου, ενώ ο Υπουργός Υγείας αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, να ανακοινώσει τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα που θα παρθούν από τη κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία αναμένεται να κλειδώσουν κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, πριν τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον Υπουργό Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει η ώρα 09:00 το πρωί συνάντηση με την Επιδημιολογική Ομάδα.

Σημειώνεται δε, πως χθες το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία ανταλλάχτηκαν απόψεις, ενώ στη συνέχεια η Επιδημιολογική Ομάδα πραγματοποίησε νέα συνάντηση στην οποία κατέληξε για το πνεύμα το οποίο θα διέπει τα νέα μέτρα καθώς και για τις κατευθυντήριες  γραμμές τις οποίες έθεσε ενώπιον του Προέδρου.

Οι τρεις σχολές σκέψης και το επικρατέστερο σενάριο

Κατά τη σημερινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες επικράτησαν τρεις σχολές σκέψης, όπως πληροφορούμαστε. Η μια άποψη ήθελε το ολικό lockdown σε ολόκληρη την Κύπρο, κάποιοι άλλοι ήθελαν την άρση των περιορισμών (δηλαδή να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις και να αρθούν οι αυστηροί περιορισμοί), ενώ η τρίτη άποψη, η οποία φαίνεται να είναι αυτή που προκρίνεται, θέλει την άρση των αυστηρών περιορισμών στην Πάφο και τα μέτρα που θα ισχύουν στην Επαρχία από τη Δευτέρα να είναι αυτά που ισχύουν σε ολόκληρη την Κύπρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, θα επιχειρηθεί η οριζοντιοποίηση των μέτρων για όλες στις Επαρχίες, ωστόσο στην Επαρχία της Λεμεσού αναμένεται να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις  λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας της πόλης η οποία δεν έχει βελτιωθεί αισθητά παρά τα αυστηρά μέτρα που είναι σε ισχύ.

Επίσης, αίρεται το μέτρο του γεωγραφικού αποκλεισμού  των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, αφού όπως μαθαίνουμε, διαπιστώθηκε πως είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην Κύπρο και ιδιαίτερα το μέτρο του τοπικού lockdown για μια μόνο Επαρχία.  Ωστόσο, οι περιορισμοί αναμένεται να παραμείνουν αυστηροί ιδιαίτερα για τη Λεμεσό.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Επαρχίες (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστος), τα μέτρα αναμένεται να ανέβουν επίπεδο, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτό θα αφορά την ώρα που θα τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας ή την απαγόρευση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ή και ακόμα την αναστολή λειτουργίας κάποιων επιχειρήσεων.

Τέλος, πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως τα νέα μέτρα θα έχουν την Παρασκευή θα εκπνεύσουν πριν τα Χριστούγεννα, ούτως ώστε να δοθεί ο χρόνος να εξεταστούν εκ νέου και να αποφασιστεί αν θα υπάρξουν χαλαρώσεις για τις ημέρες των εορτών.ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.