Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Ενδιαφέρον από επενδυτές παρά την κατάργηση του προγράμματος για τις πολιτογραφήσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Η κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος δε φαίνεται να πτοεί τους ξένους επενδυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η Invest Cyprus.

Οι ξένοι επενδυτές διατηρούν το αυξημένο ενδιαφέρουν τους να επενδύσουν στην Κύπρο, παρά την κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, με ορισμένες επενδύσεις να βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Αυτά ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν αποφάσεις κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων από ΗΠΑ, Λιβύη και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ για να μεταφέρουν τη βάση τους στην Κύπρο», τόνισε ο κ. Μιχαήλ.

Σύμφωνα με τον κύριο Μιχαήλ, βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες ενέργειες προώθησης επενδύσεων στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Ενέργειας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, Ανδρέας Κυπριανού, επισήμανε πως «οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας μετά την κατάργηση του ΚΕΠ φαίνεται να είναι πάρα πολύ καλές. Οι προοπτικές στη μετά τον κορωνοϊό εποχή είναι πολύ ενθαρρυντικές και τα μηνύματα είναι πάρα πολύ καλά».

Ο CIPA, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό του, έχει στη διάθεσή του μόνο €940 χιλιάδες για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, ενώ η Μάλτα έχει στη διάθεσή της €20 εκατομμύρια.

Ο Βουλεύτης της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, επισήμανε πως «το κράτος είναι απών ως φορέας προώθησης των επενδύσεων και τον ρόλο αυτό διαδραματίζει ο Invest Cyprus με τους επιχειρηματίες».

Η Επιτροπή Εμπορίου ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου για το εμπορικό απόρρητο, αυξάνοντας τις χρηματικές ποινές για την παραβίασή του, και την Πέμπτη το νομοσχέδιο τίθεται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Με το ενδεχόμενο να επιβληθούν στην Κύπρο βαριές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παραμένει ανοικτό, αφού η Κομισιόν, η οποία είχε προειδοποιήσει από τον Ιούλιο του 2018, τον περασμένο Οκτώβριο ενημέρωσε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα την παραπέμψει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.