Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

«Σιγή ιχθύος» αρμοδίων για το θάλαμο «24» του Νοσοκομείου Αθαλάσσας

Καμία ανταπόκριση ΟΚΥπΥ για την ασθενή που είναι θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται απομονωμένη χωρίς τουαλέτα και μπάνιο.

Καμία ανταπόκριση από τους αρμοδίους για διευθέτηση του θέματος της ασθενούς που είναι θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται απομονωμένη σε θάλαμο του Νοσοκομειού Αθαλάσσας ο οποίος δεν έχει τα στοιχειώδη.

Όπως μετέδωσε από την περασμένη Παρασκευή το ant1.com.cy σε ρεπορτάζ του, αναστάτωση προκαλεί στους επαγγελματίες υγείας το γεγονός ότι δεν έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα και η ασθενής που είναι θετική στον ιό αντί να μεταφερθεί είτε στο Νοσοκομείο Αναφοράς είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την άφησα απομονωμένη σε ένα δωμάτιο που δεν έχει ούτε τουαλέτα ούτε μπάνιο.

Σε επικοινωνία μας με τον εκπρόσωπο των Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΝΟ, Δομέτιο Σκουρουπάθη, μας αναφέρθηκε η παραμονή μιας ασθενούς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους τόσο για τους υπόλοιπους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για την ίδια αφού εκεί δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες υποδομές για να νοσηλευτεί κάποιος ασθενής που είναι θετικός στον ιό.

Παρά το γεγονός ότι το όλο ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του ρεπορτάζ μας και για ακόμη μια φορά είδαμε τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου Αθαλάσσας να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις, σύμφωνα με τον κύριο Σκουρουπάθη μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τον ΟΚΥπΥ.

Αντίδραση ΠΑΣΥΝΟ και αποστολή εγκυκλίου στα μέλη της

Μάλιστα, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε από τα μέλη της για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, κάλεσε μέσω εγκυκλίου τα μέλη της να μην εκτελούν οδηγίες που δίδονται προφορικά από τη Διοίκηση ή από την Ομάδα Λοιμώξεων «οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, αντιτίθενται με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.»

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ, σε έκτακτη συνεδρία του μελέτησε την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείο Αθαλάσσας και της Ομάδα Λοιμώξεων να αφήσει νοσηλευτή να ασκεί τα νοσηλευτικά του καθήκοντα σε ασθενή θετική στον κορωνοϊό με επιθετική συμπεριφορά, αποκλεισμένη σε ένα τμήμα θαλάμου.

Δεδομένου των πιο πάνω, το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ αποφάσισε να καλέσει όλα τα μέλη της να μην παραλάβουν βάρδια στο αποκλεισμένο τμήμα του εν λόγω θαλάμου (24),  αφού όπως εξηγεί στην εγκύκλιο δεν παρέχονται τα στοιχειώδη για φροντίδα της ασθενούς ούτε για τις βασικές ανάγκες του νοσηλευτικού προσωπικού, όπως χρήση τουαλέτας, χώρο για αλλαγή στολής, χώρο και ώρα διαλείματος κ.τ.λ.

Επιπρόσθετα η ΠΑΣΥΝΟ αποφάσισε όπως προχωρήσει σε γραπτή καταγγελία στους αρμόδιους φορείς για την πιο πάνω απόφαση και για την αδράνεια που επιδεικνύεται για εξεύρεση και προετοιμασία κατάλληλου χώρου.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.