Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Τα καλέσματα της Ερευνητικής για πολιτογραφήσεις και τα έξι σημεία Αδάμου για λίστα Γιωρκάτζη [ΒΙΝΤΕΟ]

Υπό εξέταση πέραν των 6 χιλιάδων πολιτογραφήσεων επενδυτών και συγγενών.

Πρόσκληση πρόκληση προς τους αρχηγούς των κομμάτων. Με επιστολή του ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, Μύρων Νικολάτος, καλεί τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής για να δώσουν μαρτυρία ή να προσκομίσουν έγγραφα στην Ερευνητική επιτροπή, η οποία συνεχίζει την εξέταση των πολιτογραφήσεων στο πλαίσιο του κυπριακού επενδυτικού προβλήματος. Υπό την προϋπόθεση,

Εάν το επιθυμούν, να προσέλθουν ενώπιον της Επιτροπής, για να καταθέσουν προφορικά ή και να αποστείλουν οποιαδήποτε στοιχεία ή και πληροφορίες ή και έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή τους, σχετικά με τις κατ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών.

Στις 27 Νοεμβρίου έχει κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τόσο για έρευνες που έκανε, αλλά και για άλλες που συνεχίζει να διεξάγει. Αρχές Νοεμβρίου, είχε καταθέσει ενόρκως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ενώ την Τρίτη θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, με την ιδιότητα του τέως υπουργού Εσωτερικών. Αναμένεται να καταθέσουν επίσης, οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και Ελένη Μαύρου, πρώην γενικοί διευθυντές στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς επίσης, δικηγόροι, λογιστές, ελεγκτές που αναφέρονται στο πόρισμα Καλογήρου. Σημειώνεται, πως η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει σε ακρόαση οποιοδήποτε πρόσωπο εμπλέκεται με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Έξι ερωτήματα για λίστα

Με δεδομένη και διακηρυγμένη την ταύτιση θέσεων, με όσους τάσσονται υπέρ της άμεσης δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη, ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου καλεί τους νομικούς του νομοθετικού σώματος να γνωματεύσουν, λαμβάνοντας υπόψη έξι, συγκεκριμένα νομικά σημεία.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τους Χρήστο Τριανταφυλλίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Αντρέα Αγγελίδη, στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη η λίστα να δημοσιευθεί αυτούσια, ο κος Αδάμου τους καλεί να λάβουν υπόψιν τα εξής:

-Τον κυρίαρχο θεσμικό ρόλο της Βουλής και της (ήδη ληφθείσας) απόφασης για δημοσιοποίηση.

-Την αρχή της διαφάνειας. Η οποία συνιστά... υποχρέωση παροχής στην κοινωνία, πρόσβασης στα αναγκαία στοιχεία γι’ αυτό το σκοπό.

-Τη μειωμένη προστασία που απολαύουν δημόσια πρόσωπα, σε σχέση με το κατοχυρωμένο δικαίωμα.... στην ιδιωτική ζωή.

-Το ανέλεγκτο των εσωτερικών διαδικασιών της βουλής και του αποκλεισμού, εκ προοιμίου, του τυπικού ελέγχου συνταγματικότητας των αποφάσεων της βουλής.

-Την ανάγκη να δημοσιευθεί αυτούσια. Αφενός γιατί η επεξεργασία απαιτεί συναίνεση των επηρεαζόμενων, αφετέρου, γιατί θα νοθευτεί η πολιτική βούληση της δεδομένης στιγμής.

-Την εκ του Συντάγματος παρεχόμενη στους βουλευτές ασυλία (ποινική και αστική)

19 άξονες για πάταξη της διαφθοράς

Εισηγήσεις με 19 άξονες πολιτικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με πρώτη και βασική προϋπόθεση, την πολιτική βούληση, εκ μέρους της Πολιτείας, κατέθεσε χθες το Κίνημα Οικολόγων.

«Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, τότε απαιτούνται συντονισμένες και ολοκληρωμένες δράσεις στο τρίπτυχο: πρόληψη, διαφάνεια, έλεγχος», επεσήμανε ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η σύσταση Μονάδας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ως αυτοτελούς Μονάδας.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.