Αλλιώτικα Χριστούγεννα: Εισηγήσεις από τους Επιδημιολόγους αναμένει ο Υπ. Υγείας [ΒΙΝΤΕΟ]

Ενα και πλέον μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες η Κύπρος θα διανύσει την φετινή αλλιώτικη εορταστική περίοδο.

34 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι μελετούν τρόπους ώστε η Κύπρος να γιορτάσει τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό της νέας χρονιάς αλλιώτικά μεν αλλά όσο το δυνατό πιο κοντά στις παραδόσεις και στα έθιμα.

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή να καταθέσει εισηγήσεις σχετικά με πιθανές ειδικές ρυθμίσεις, που αν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ενδεχομένως να υπάρξουν χαλαρώσεις όσον αφορά στον αριθμό των συναθροιζομένων ανά οικία.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά Πιθανές Χαλρώσεις

Σε περίπτωση που η κατάσταση στο μέτωπο των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων βελτιωθεί, ή τουλάχιστον παραμείνει σταθερή τότε πιθανόν για τις δύο ημέρες των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να συναθροίζονται να αυξηθεί από 10 σε 15.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάζεται και το ενδεχόμενο όπως τις δύο εκείνες ημέρες υπάρξουν χαλαρώσεις ως προς την ώρα εφαρμογής του μέτρου βραδινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αυτά ωστόσο είναι μόνο σενάρια και η πιθανή υλοποίησή τους θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των αμέσως επόμενων εβδομάδων.

Αποκλιμάκωση των μέτρων

Σταδιακά θα επέλθει η αποκλιμάκωση των μέτρων πρώτιστα σε Λεμεσό και Πάφο και ακολούθως σε ολόκληρη την Κύπρο.

Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή θα συνεδριάσουν, μάλλον την Τρίτη, για να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να βάλουν τις πρώτες πινελιές στον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 το σενάριο που προκρίνεται για την ώρα, προνοεί την χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών σε Λεμεσό και Πάφο και την εφαρμογή σε ολόκληρη την Κύπρο των μέτρων που είναι τώρα σε ισχύ στις άλλες τρεις επαρχίες.

Τα έκτακτα μέτρα λήγουν στις 30 Νοεμβρίου και ως εκ τούτου περί τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι, οι οποίες και θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν τις επόμενες μέρες.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.