Προσεχώς έκθεση Γεν. Ελεγκτή για Πολιτογραφήσεις που εγείρει ποινικά θέματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Δίνει deadline μέχρι την Πέμπτη στο Υπουργείο Εσωτερικών να σχολιάσει τα ευρήματα της έρευνας.

Για το φλέγον ζήτημα της Γενικής Λογίστριας του κράτους και της σχέσης της με το σφαγείο CYPRA, για τις επιστολές που απέστειλε σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα που έχουν κόκκινα δάνεια, για τις διαφορές που προέκυψαν με τη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα και για την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων, μίλησε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σε σχέση με την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων, ο Γενικός Ελεγκτής εξήγησε πως κάνουν ότι μπορούν με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους κι αυτός είναι και ο λόγος που απέστειλαν σήμερα επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών με το προσχέδιο έκθεσης της έρευνα που διεκπεραίωσαν με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους χωρίς ωστόσο να έχουν πρόσβαση στους φακέλους του ΥΠΕΣ.

Η έρευνα αφορά την πολιτογράφηση μεγάλου αριθμού προσώπων (διευθυντών ή στελεχών εταιρειών). Πρόκειται για 3 εταιρείες με την μια εξ αυτών να είναι η εταιρεία του καζίνο.

Ερωτηθείς τι εντόπισαν στην εν λόγω έρευνα τους, ο κος Μιχαηλίδης είπε πως βρήκαν σημαντικά πράγματα τα οποία δεν θα αναλύσει στο παρόν στάδιο και θα περιμένουν πρώτα να δουν αν το Υπουργείο Εσωτερικών επιδείξει πρόθεση να σχολιάσει τα ευρήματα τους, δεδομένου ότι, όπως εξήγησε, την προηγούμενη φορά που τους απέστειλαν έκθεση για τα 5 πρόσωπα δεν είχαν αποδεχτεί να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο.

«Άρα, αν θα κάνουν σχόλιο, θα τους παρακαλέσουμε αυτό να γίνει μέχρι την Πέμπτη… Θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα (τα ευρήματα της έκθεσης) όπως είχαμε κάνει με την έκθεση των 5, απλώς οφείλουμε με βάση της εκλεκτική μας διαδικασία να δώσουμε στον ελεγχόμενο μας την ευχέρεια να σχολιάσει», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει αν τα ευρήματα τους είναι παρόμοια με αυτά των 5 προσώπων, ο κος Μιχαηλίδης αποκάλυψε πως «είναι άλλης φύσεως και πολύ σοβαρά θέματα. Κατ’ εμάς εγείρονται θέματα τα οποία ενδεχομένως να χρήζουν πλέον ποινικής διερεύνησης.»

Ερωτηθείς προς ποιες κατευθύνσεις, ο κος Μιχαηλίδης απάντησε «προς κατευθύνσεις προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία.»

Επιστολές σε ΠΕΠ για κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, μέχρι στιγμής απέστειλε επιστολές σε 160 πρόσωπα και εντός των επόμενων ημερών θα έχουν αποσταλεί συνολικά 220 επιστολές σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Συγκεκριμένα, τα 160 είναι Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (βουλευτές νυν ή πρώην, υπουργοί νυν ή πρώην κ.τ.λ) και τα υπόλοιπα 60 είναι άτομα που είναι συνδεδεμένα με ΠΕΠ.  

Από εκεί και πέρα, τα πρόσωπα θα πρέπει να δώσουν τη δική τους εξήγηση στην Ελεγκτική Υπηρεσία για τα δάνεια τους. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να δημοσιοποιήσουμε την έκθεση μας», εξήγησε ο κος Μιχαηλίδης.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...