Συνάντηση Συλλούρη-Μαλά για οικονομία, τρόικα και κυπριακό

Ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι "όπως φαίνονται τα πράγματα θα βρισκόμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών και πρόσκληση προς όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως του οποιουδήποτε κόμματος είναι εκεί, για να στηρίξουν την δική μας υποψηφιότητα γιατί θεωρούμε ότι εμπεριέχει όλες τις κοινωνικές ευαισθησίες που χαρακτηρίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης".

 Σε δηλώσεις του, ο κ. Συλλούρης είπε πως όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές, "η θέση του ΕΥΡΩΚΟ μέχρι στιγμής είναι πρόταση που πάει το άλλο Σάββατο στο Κεντρικό Συμβούλιο, για έγκριση για κατά βούληση στην βάση των δύο υποψηφίων Προέδρων που έχουμε διαπραγματευτεί". Απ ΄ εκεί και πέρα, σημείωσε, ο διάλογος δεν ζημίωσε ποτέ κανένα ιδιαίτερα όταν γίνεται μέσα στο σωστό πλαίσιο.

Κατά την συνάντηση όπως είπαν τόσο ο κ. Μαλάς όσο και ο κ. Συλλούρης συζητήθηκαν η οικονομία, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην περιοχή μας.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι με την συνάντηση στο ΕΥΡΩΚΟ εγκαινιάζεται ένας κύκλος επαφών με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με τις οποίες θα συζητηθεί πάνω σε μια ορθολογιστική βάση το θέμα της οικονομίας.

"Πρόκειται για ένα τεράστιο, φλέγον θέμα που δημιουργεί και μια αβεβαιότητα στην οικονομία. Αντιλαμβάνεστε η διαπραγματευτική δυνατότητα της Κύπρου θα ενισχυθεί όταν υπάρχει περισσότερη ομογνωμία και ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων. Η υπογραφή ενός μνημονίου θα έχει βάθος χρόνου η εφαρμογή της και δεν θα λήγει τον Φεβρουάριο, γι αυτό πρέπει όλοι μας να βάλουμε τους ώμους μας από κάτω για να στηρίξουμε αυτή την εθνική υπόθεση που ονομάζεται Κυπριακή οικονομία", πρόσθεσε.

Σε σχέση με την οικονομία και ειδικά την διαπραγμάτευση με την τρόικα, είπε ο κ. Συλλούρης, "νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι χρειάζεται μια προσέγγιση σοβαρή, ορθολογιστική που να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μέσω ενός μνημονίου που είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι να καταλήξουμε".

Οσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Μαλάς είπε ότι έχει εξηγήσει κατά την συνάντηση με τον κ. Συλλούρη, τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα διαπραγματευτούμε το Κυπριακό αναγνωρίζοντας την διαφορετικότητα προσέγγισης. Η λύση, σημείωσε, θα πρέπει να ασπάζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως της δομής και σύνθεσης αυτής της λύσης. Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι "είναι γνωστές οι διαφορές μας στο κυπριακό".

Για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Μαλάς είπε ότι σέβεται την απόφαση του ΕΥΡΩΚΟ.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.