Στην υλοποίηση κοινών ασκήσεων εντός του 2021 συμφώνησαν οι ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος και Ισραήλ ήταν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης των ΥΠΑΜ των τριών χωρών, που έλαβε χώρα στη Λευκωσία.

Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και τους παράγοντες αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία Κύπρου, Ελλάδος και Ισραήλ στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ενισχύεται.

Οι Υπουργοί Άμυνας των τριών κρατών, Χαράλαμπος Πετρίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μπένι Γκαντζ, από την Λευκωσία όπου έλαβε χώρα η τριμερής συνάντησή τους, συμφώνησαν στις δράσεις που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα με στόχο την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης και ουσιαστικής στρατηγικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, είπε ότι «όπως η υλοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Τριμερούς Συνεργασίας 2021 και η θεσμοθέτηση επιτροπών σε επίπεδο Υπουργείων Άμυνας για αξιολόγηση και επιλογή νέων τομέων συνεργασίας».

*Φωτογραφίες mattpress

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.