Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση η νέα Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Περσεφόνη Παναγή.

Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα η Περσεφόνη Παναγή, η πρώτη γυναίκα που διορίζεται στη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την τελετή διαβεβαίωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επανέλαβε την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα του ιδίου και της Κυβέρνησης, να προχωρήσουν στη λήψη περαιτέρω μέτρων με στόχο την τιμωρία κάθε εμπλεκομένου σε σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά και σε ενίσχυση των αρχών της διαφάνειας, λογοδοσίας και του κράτους δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος είπε ότι «την ίδια στιγμή, μη αγνοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην πάταξη των αδικημάτων διαφθοράς. Προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου, πέραν της σωρείας σχετικών νομοσχεδίων που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται ή και όσων έχουμε καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε επιπλέον δράσεις. Δράσεις, οι οποίες θα εξαγγελθούν ευελπιστώ την ερχόμενη βδομάδα».

Προτεραιότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος ήταν το πρώτο μήνυμα της νέας πρόεδρου.

Η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Περσεφόνη Παναγή, επισήμανε πως «με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του και την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών έργων, αναγκαίων για την αποτελεσματική ανταπόκριση των δικαστηρίων μας στην αποστολή τους, θα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αρωγή και συνεργασία και των άλλων δύο πολιτειακών εξουσιών, εκτελεστικής και νομοθετικής».

Στην τελετή διαβεβαίωσης παρέστησαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας και δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.


Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...