Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Ημέρα Αγνοουμένων: Η ανατριχιαστική έκθεση Τούρκου Συνταγματάρχη [ΒΙΝΤΕΟ]

Η προσοχή να στρέφεται ξανά κατά της Τουρκίας, η οποία αρνείται πεισματικά να συνδράμει στην επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.

Μαρτυρίες που υπάρχουν αποκαλύπτουν τις προθέσεις της Αγκυρας να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες της.

Η στρεψόδικη στάση της Τουρκία, αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων. 

Η Τουρκία προσπαθεί να κρύψει τις ασήκωτες ευθύνες της, με σκόπιμες ενέργειες όπως μετακινήσεις οστών και παραπλανητικές πληροφορίες για χώρους ταφής και συνεχίζει να μην επιτρέπει την πρόσβαση σε στρατιωτικά αρχεία στα οποία υπάρχουν πολύτιμα στοιχεία, με αποτέλεσμα η κοροϊδία σε βάρος των συγγενών αγνοουμένων να συνεχίζεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. 

Ξεκάθαρη απόδειξη η περίπτωση των δολοφονηθέντων του Συσκλήπου, για την οποία μάλιστα υπάρχει και η σχετική μαρτυρία παραδοχή Τούρκου Συνταγματάρχη που το καλοκαίρι του 1974 συμμετείχε στο στρατό εισβολής. Στην απόρρητη έκθεση του, που είχε αποκαλύψει από την περασμένη Παρασκευή ο ΑΝΤ1, περιέγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες εκτελέσεις Ελληνοκύπριων αμάχων και στρατιωτών. 

Βρήκαμε το σπίτι όπου σκοτώθηκαν οι Ελληνοκύπριοι πολίτες. Σκοτώθηκαν από πυρά αυτόματων όπλων στον προθάλαμο ενός σπιτιού κοντά στο ορνιθοτροφείο του χωριού. Οκτώ άτομα ήταν πάνω στις πολυθρόνες και στις καρέκλες, πνιγμένοι στο αίμα και κατατρυπημένοι στο στήθος και το κεφάλι. Στο έδαφος υπήρχαν ακόμα πέντε πτώματα, άνδρες και γυναίκες. Κοντά στην είσοδο πάνω σε μια καρέκλα υπήρχε ένα πτώμα χωρίς κεφάλι. 

Μάλιστα η σχετική μαρτυρία ενισχύεται και από δεύτερη που υπάρχει στα αρχεία και εξασφάλισε ο ΑΝΤ1. 

Όταν ο μάρτυρας πήγε εκεί, είδε Τούρκους στρατιώτες να φορτώνουν γεμάτες σακούλες σε φορτηγό και ο μάρτυρας θεώρησε ότι περιείχαν τα πτώματα εκείνων που δολοφονήθηκαν. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία της ΔΕΑ δεκάδες εκσκαφές κατόπιν, όπως αποδείχθηκε, σκόπιμης διοχέτευσης ψευδών πληροφοριών. 

Εξάλλου, με αφορμή την σημερινή Ημέρα Αγνοουμένων ο Επίτροπος Προεδρίας, αρμόδιος για θέματα αγνοουμένων, σε ανακοίνωση υποδεικνύει ότι ο ένοχος για την απαράδεκτη κατάσταση έχει όνομα, και δεν είναι άλλος από την κατοχική Τουρκία. 

«Η κατοχική δύναμη αρνείται να δώσει τις πληροφορίες για το διπλό έγκλημα της σκόπιμης μετακίνησης των λειψάνων από τους πρωτογενείς χώρους ταφής. Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να θέτει προσκόμματα και δυσκολίες για έρευνες και εκταφές σε περιοχές που αυθαίρετα χαρακτηρίζει ως στρατιωτικές ζώνες», δηλώνει ο Φώτης Φωτίου.

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.