Πρόσω ολοταχώς για τηλεκπαίδευση: Αξιοποίηση ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ο δρόμος της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης είναι και θα πρέπει να είναι εθνική στρατηγική, είναι μονόδρομος».

Επιστημονική ημερίδα, με αντικείμενο την ψηφιακή τεχνολογία στην εκπαίδευση και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα διοργανώσουν εντός Νοεμβρίου, Υπουργείο Παιδείας και Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. 

Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και εισηγήσεις με γνώμονα τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορα πανεπιστήμια, θα παρουσιαστούν σε επιστημονική ημερίδα που θα διοργανωθεί εντός Νοεμβρίου από το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. 

«Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στα εκπαιδευτικά πράγματα της Κύπρου. Στα σχολεία μας, επιδιώκοντας την απρόσκοπτη συνέχεια της εκπαίδευσης για τα παιδιά, αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας με τη χρήση της τεχνολογίας», δηλώνει ο Πρόδρομος Προδρόμου, Υπουργός Παιδείας. 

«Η πανδημία, είναι μια χρυσή ευκαιρία, δυστυχώς κάτι το αρνητικό, το μετατρέψαμε σε ευκαιρία, για να επιταχύνουμε την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία», δηλώνει ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Καινοτομίας. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην ημερίδα, ώστε να ενισχυθεί ο διάλογος και η διαβούλευση. 

«Ο δρόμος της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης είναι και θα πρέπει να είναι εθνική στρατηγική, είναι μονόδρομος». 

Την ίδια ώρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας γονείς πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, με αφορμή βίντεο που έχει αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πατέρας μαθητή. 

«Παρόλο του ότι έχω πάρα πολλές θετικές εξελίξεις προς το θέμα του παιδιού μου. Είμαι εδώ για συμπαράσταση όλων των γονιών γιατί δεν είναι αρκετό για εμένα να κανονιστεί μόνο το παιδί μου. Θέλω προσωπική σχολική συνοδό για το γιό μου, διότι το μωρό μου υποφέρει από την ημέρα που γεννήθηκε. », δηλώνει ο Αλέξανδρος Μελέκκης πατέρας 15χρονου. 

Για την υπόθεση του κύριου Μελέκκη, μας λέχθηκε ότι το θέμα έχει διευθετηθεί, αφού έχουν διαγραφεί οι απουσίες που έλαβε γιός του, μετά από οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η επιτροπή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα συνεδριάσει τις επόμενες μερες για να εξετάσει και το θέμα της κατ οίκον εκπαίδευσης, είτε εξ αποστάσεως του παιδιού.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.