Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Κραυγή απόγνωσης των νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αναφοράς [ΒΙΝΤΕΟ]

«Είμαστε όλοι μάχιμοι και δεν τα βγάζουμε πέρα.»

Σε απόγνωση είναι οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς λόγω της υποστελέχωσης και της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, τη δεδομένη στιγμή στο Νοσοκομείο Αναφοράς  νοσηλεύονται 10 άτομα με κορωνοϊό στο παιδιατρικό και 10 άτομα στο γυναικολογικό, ενώ από στιγμή σε στιγμή περιμένουν ακόμα 3 εισαγωγές, με τα δύο εξ αυτών να είναι  από την Πάφο και ένα από τη Λεμεσό.  Άρα εντός της ημέρα το συνολικό αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό θα πάει στους 23.

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η υπεύθυνη μονάδας νοσηλείας του Νοσοκομείου Αναφοράς, Ελένη Ιωάννου, ανέφερε πως όλες οι βάρδιες στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι υποστελεχωμένες και εξήγησε πως «το βράδυ συνήθως επιδεινώνονται οι ασθενείς και όταν είναι και υποστελεχωμένο είναι δύσκολο. Θέλεις δύο άτομα να μεταφέρουν ένα άτομο στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για παράδειγμα, και ένας ο νοσηλευτής μένει μόνος του στο θάλαμο να καλύπτει τους υπόλοιπους και να προσεύχεται να μην τύχει κάτι επείγον.»

Ερωτηθείσα πόσα άτομα πρέπει να είναι στη βάρδια για μπορεί να δουλέψει όπως πρέπει χωρίς να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, η κυρία Ιωάννου είπε πως «το ελάχιστον είναι 5 άτομα το πρωί, 4 το απόγευμα και 4 το βράδυ. Οι Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες λένε για 6 άτομα το απόγευμα και 6 το βράδυ και 8 το πρωί.»

Σημείωσε δε, πως «εμείς είμαστε δύο θάλαμοι αυτή τη στιγμή, βοηθά ο ένας τον άλλον γ’ αυτό είπαμε 4 απογευματινοί και 4 βραδινοί».

Η κυρία Ιωάννου εξήγησε επίσης πως «είμαστε αυτή τη στιγμή 34 νοσηλευτές, εργαζόμαστε διπλοβάρδιες, εργαζόμαστε χωρίς off, για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτόν αριθμό αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Έχουν έρθει τις τελευταίες μέρες 5 νεοδιορισθέντες νοσηλευτές, οι οποίοι βοήθησαν κάπως τα πράγματα, όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.»

«Και για να μη νομίζει ο κόσμος ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν θέλουμε να κουραζόμαστε και να εργαζόμαστε,  να τους πω ότι δεν υπάρχει κανένα που να κάθεται στο γραφείο, είμαστε όλοι μάχιμοι. Είμαστε όλοι μάχιμοι και δεν τα βγάζουμε πέρα», υπογράμμισε η κυρία Ιωάννου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το νοσοκομείο έχει μόνο 25 θαλάμους κάτι που προκαλεί ανησυχία σε περίπτωση που εισαχθούν περισσότεροι ασθενείς από τις κλίνες που υπάρχουν. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό ο ΟΚΥπΥ έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να οριστεί και ένα δεύτερο Νοσοκομείο Αναφοράς για παν ενδεχόμενο.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.