Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ]

113 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων, μειωμένος αισθητά ωστόσο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. 113 τα θετικά περιστατικά κορωνοϊού που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, μετά από σύνολο 3,122 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Ως εκ τούτου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 3,930 και πολύ πιθανόν αύριο, με βάση και τα δεδομένα που καταγράφονται, να σπάσει και το φράγμα των 4 χιλιάδων κρουσμάτων.

Τα νέα κρούσματα προέκυψαν ως εξής. 35 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 49 εντοπίστηκαν θετικά μετά από εξέταση ιδιωτικής πρωτοβουλίας, 13 κρούσματα προέκυψαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 4 κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ενώ 12 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, χωρίς να έχει γίνει επί του παρόντος γνωστό ποιο η ποια σχολεία αφορά η αν πρόκειται για μαθητές η προσωπικό.

Αυξάνονται ανησυχητικά και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς

Συνολικά 38 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού και συγκεκριμένα 26 στο Νοσοκομείο Αναφοράς, πέντε εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέσσερις ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Την σοβαρότητα της κατάστασης καταμαρτυρεί και στο γεγονός ότι μέσα σε μια μόνο βδομάδα διπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων που χρειάστηκε να νοσηλευτούν. 19 ήταν πριν από λίγες ημέρες, 38 είναι σήμερα και μάλιστα αυξάνονται και εκείνοι που χρειάζονται υπηρεσίες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας. Ενώ μια βδομάδα πριν οι νοσηλευόμενοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου αναφοράς ήταν τρεις, σήμερα είναι πέντε, ενώ από τη Δευτέρα διπλασιάστηκαν και τα άτομα που νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης 29 άτομα βρίσκονται σε νοσηλεία σε θάλαμο COVID (21 στην Αμμόχωστο και 8 στην Λευκωσία), αριθμός που επίσης έχει καταγράψει μεγάλη αύξηση τις τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρει λοιπόν σε ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας, «γίνεται αντιληπτό ότι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έφερε και επικίνδυνη αύξηση των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας, με κίνδυνο αυτό να φέρει και θανάτους».

Για αυτό, απευθύνεται έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων και τον οδηγιών προφύλαξης από τον κάθε έναν ξεχωριστά. Η ευθύνη είναι στα χέρια όλων μας και συλλογικά πρέπει να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Σε αυτοπεριορισμό βρίσκεται και ο Υπουργός Εξωτερικών

Μετά τους Υπουργούς Μεταφορών, Άμυνας και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, και ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς είχε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού από το στενό επαγγελματικό του περιβάλλον. Την ανακοίνωση έκανε με tweet το Υπουργείο Εξωτερικών.

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.