Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Αντιδράσεις και συστρατεύσεις κομμάτων με φόντο τη σύγκρουση θεσμών [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν έπεισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, στο πλευρό του οποίου τάχθηκε μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Δεν έπεισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους μετά την συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Γιώργος Σαββίδης, εξακολουθούν να μιλούν για πρωτοφανή και θεσμικά αδόκιμη επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή και να κατηγορούν την Κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλων. 

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι «  ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός όταν προβαίνει σε τοποθετήσεις δεδομένου ότι είναι και ο ίδιος ελεγχόμενος στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων, αφού ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη που ενέκρινε τις πολιτογραφήσεις.» 

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ πως «ο κύριος Σαββίδης έλαβε μέρος στις αποφάσεις που ουσιαστικά οδήγησαν την Κύπρο στο «σκαμνί» του κατηγορουμένου. Το ζήτημα είναι πολιτικό και η έκταση της προσπάθειας συσκότισης, δείχνει ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου». 

Κατά την συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αναφερθεί στο διορισμό της ερευνητικής επιτροπής και στις οδηγίες που έδωσε, απαντώντας εκ των προτέρων στην κριτική που του ασκούν τα κόμματα. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σαββίδης σημείωσε πως «προκειμένου να μην εξαιρέσω τους 13 μήνες που ήμουν εγώ στο Υπουργικό Συμβούλιο, επέλεξα να διορίσω την ερευνητική επιτροπή να ελέγξει όλη την περίοδο. Και έκανα σαφές στην επιτροπή ότι περιμένω να κάνουν την δουλειά τους.» 

Και το Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωση στηρίζει το δικαίωμα, βάσει καθηκόντων και εξουσίας, του Γενικού Ελεγκτή, να διεξάγει έλεγχο στις κυβερνητικές διαδικασίες. 

Στο πλευρό του Γενικού Εισαγγελέα, μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός. 

Συγκεκριμένα ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως « συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση ότι απαιτείται μεθοδικός χειρισμός και ευρύτερος σχεδιασμός και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζουμε τον Γενικό Εισαγγελέα στο έργο του και καλούμε όλους να πράξουν το ίδιο.» 

O Γενικός Εισαγγελέας δεν τοποθετήθηκε στο νέο κύκλο κριτικής που του άσκησαν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.