Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Γενικός Εισαγγελέας: Προσπάθεια αποδόμησης από τον Γενικό Ελεγκτή [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε τη συγκάλυψη οποιασδήποτε υπόθεσης».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε τη συγκάλυψη οποιασδήποτε υπόθεσης», διεμήνυσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, σε διάσκεψη τύπου, που παραθέτει αυτή τη στιγμή για το Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παρεμβάσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με προφανή σκοπό να πιέσει και να αποδημήσει τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Σαββίδης επισήμανε πως έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο ο θεσμός του Γενικού Ελεγκτή, γεγονός που το σέβεται πλήρως.

Παρόλα αυτά, ο  Γενικός Ελεγκτής όπως τόνισε προσπάθησε να μειώσει το Γενικό Εισαγγελέα λέγοντας ότι δεν είναι υποχρέωση να υπακούσει τη νομική του συμβουλή   γιατί μέχρι τότε δεν είχε  ακουστεί.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαμε μάρτυρες θλιβερών γεγονότων που εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς και δικαιολογημένα προκαλούν αισθήματα θυμού και αγανάκτησης σε όλους μας.

Εξηγώντας του λόγους που αποφάσισε να μην διεξάγει έρευνα ο Γενικός Ελεγκτής, ανέφερε ότι η «Ελεγκτική Υπηρεσία μπορεί να εξετάσει μόνο κυβερνητικά τμήματα. Για αυτό αποφάσισα να μην διεξάγει έρευνα η Ελεγκτική Υπηρεσία. Οφείλω να παράσχω και θα παράσχω όλη την υποστήριξη μου στο έργο της». 

Οποιαδήποτε παράλληλη έρευνα από πλευράς Γενικού Ελεγκτή, θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής που έχει ήδη ξεκινήσει, σημείωσε ο κ. Σαββίδης.

«Ο έλεγχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα μπορούσε να γίνει σε διαφορετική χρονική στιγμή», σημείωσε. Κρίνω ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί άλλη παράλληλη έρευνα, εξήγησε ακολούθως.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.