Διαμαρτυρία κυνηγών και ψαράδων έξω από το Προεδρικό την Τετάρτη για τα νέα μέτρα

Ζητούν να εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα.

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθούν οι κυνηγοί για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα διάταγμα της κυβέρνησης καθώς δεν θα μπορούν να πηγαίνουν πριν από τις πέντε τα ξημερώματα για κυνήγι.

Συγκεκριμένα, το Κόμμα των Κυνηγών αναφέρει πως «δυστυχώς μέχρι σήμερα τα Αρμόδια Υπουργεία δεν ανταποκρίθηκαν στις επιστολές και εκκλήσεις μας για εξαίρεση των κυνηγών από τα πρόσφατα διατάγματα. Ανούσια και αδικαιολόγητα τα νέα διατάγματα αδικούν τους κυνηγούς και ψαράδες κατόχους άδειας κυνηγίου και ψαρέματος».

Την ίδια ώρα, τονίζουν πως «θέτουν τους κυνηγούς και ψαράδες σε ψυχολογική πίεση, σε κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος συνεπεία της πίεσης του χρόνου για να βρίσκονται στην ώρα τους στο βουνό ή την θάλασσα και παράλληλα τους στερούν τα νόμιμα δικαιώματα τους για τα οποία έχουν πληρώσει τις σχετικές άδειες. Όλα αυτά χωρίς καμία εξήγηση και χωρίς καμία δικαιολογία και απαξιώντας να απαντήσουν σε πέραν των 60 000 συμπολιτών μας που επηρεάζονται από αυτή τους την απόφαση».

Επιπρόσθετα, καλούν όλους τους νόμιμους κυνηγούς και ψαράδες, όλα τα μέλη του Κινήματος μας, όλα τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου, όλα τα μέλη των ομίλων ερασιτεχνικής αλιείας, όλους όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις παραλογίες στα διατάγματα και αδικίες, όπως προσέλθουν με την μάσκα τους την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 17,00 έξω από το προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν.

«Για να φωνάξουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο ΟΧΙ . ΌΧΙ στις επιπόλαιες αποφάσεις από τους αρμοδίους, ΌΧΙ στην απαξίωση των Υπουργείων και του Υπουργού στις χιλιάδες του κόσμου που επηρεάζεται, ΌΧΙ στην στέρηση των ανθρώπων που αγαπούν την φύση να είναι κοντά στην φύση», υπογραμμίζουν.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως «ακόμη και σε περιόδους ολικού LOCK DOWN η παρουσία των ατόμων στην φύση σε ατομικό, οικογενειακό, η στενό φιλικό επίπεδο δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα τηρουμένων των σωστών μέτρων. Η φύση και το περιβάλλον μόνο καλό μπορούν να μας προσφέρουν και σε σωματικό και σε ψυχολογικό επίπεδο».

«Έφτασε η ώρα να αντιληφθούν κάποιοι ότι δεν θα είμαστε πλέον τα σιωπηλά θύματα της οποιασδήποτε μη τεκμηριωμένης θέσης .Δεν θα ανεχθούμε την απαξίωση και την έλλειψη σεβασμού. Είναι χρέος όλων μας να τους δείξουμε την δύναμη των ανθρώπων που ασχολούνται με την φύση. Έφτασε η ώρα να καταλάβουν ότι το Κυνήγι και το Ψάρεμα για εμάς δεν είναι απλά ένα χόμπι είναι τρόπος ζωής», καταλήγουν στην ανακοίνωση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.