Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Νέα δίοδος παράτυπων μεταναστών στους Τρούλλους [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέες τρύπες στη νεκρή ζώνη ανακάλυψαν τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων από τα κατεχόμενα, και οδηγούν ομαδικά παράτυπους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές.

Έντονη ανησυχία και αυξημένος προβληματισμός επικρατούν στο χωριό Τρούλλοι, μετά τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι πέρασαν σε δύο ομάδες από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, αυτή την εβδομάδα, από «τρύπες» στην αφύλακτη νεκρή ζώνη. 

Για πρώτη φορά η κοινότητα των Τρούλλων έρχεται αντιμέτωπη με την παράνομη μετανάστευση, που βίωναν μέχρι σήμερα κοινότητες στην περιοχή Λευκωσίας και Μόρφου, όπως η Περιστερώνα και ο Αστρομερίτης. 

Το γεγονός θορύβησε τους κατοίκους, οι οποίοι υπέδειξαν στην κάμερα του ΑΝΤ1 τα αφύλακτα σημεία στη νεκρή ζώνη, τα οποία εκμεταλλεύονται οργανωμένα κυκλώματα διακινητών και λαθρεμπόρων. 

Σημειώνεται πως η κοινότητα Τρούλλων βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε ουδέτερο έδαφος. 

Οι συνολικά δέκα μετανάστες που πέρασαν στους Τρούλλους τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες, εισήλθαν από το κατεχόμενο ʼρσος, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της Εθνικής Φρουράς, αλλά και τη μη επάνδρωση ορισμένων κατοχικών φυλακίων. 

Παρόλο που μικρός αριθμός φυλακίων του κατοχικού στρατού δεν επανδρώνονται, οι Τούρκοι στρατιώτες παρακολουθούν από τα υπόλοιπα φυλάκια καθ' όλο το 24ωρο την περιοχή. Γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η παράνομη διέλευση μεταναστών γίνεται μπροστά στα μάτια τους. 

Ο Κοινοτάρχης των Τρούλλων, Σπύρος Πάμπουλος ανέφερε ότι «ως κοινότητα θέλουμε να καλέσουμε το Υπουργείο Εσωτερικών Εξωτερικών την αστυνομία τα Ηνωμένα έθνη να έρθουν κοντά να κάνουμε μια συνάντηση για να δούμε με ποιον τρόπο διασφαλίζουμε την ασφάλεια των κατοίκων της κοινότητας.» 

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν μόνιμη παρουσία στην κοινότητα περάν από μερικές περιπολίες.»

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ασφάλεια καταργήθηκε το φυλάκιο που υπήρχε στην κοινότητα, τρία φυλάκια που καταργηθήκαν, ζητούμε το ένα φυλάκιο που βρίσκεται την κοινότητα να επανδρωθεί από στρατιώτες των ηνωμένων εθνών για να νοιώθουν και οι κάτοικοι των Τρούλλων το αίσθημα της ασφάλειας», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Δεν υπάρχει ούτε αστυνόμευση ούτε στρατός μπροστά ούτε Ηνωμένα έθνη δεν κάνει κανένας καλά την δουλειά του και πρέπει οι αρμόδιοι και το κράτος να λάβουν τα μέτρα τους να νοιώσουμε και εμείς λίγη ασφάλεια, γιατί από το 1974 που βρισκόμαστε σε αυτό το χωρίο είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι», ανέφερε άλλο πρόσωπο που διαμένει στους Τρούλλους.

Η κοινότητα των Τρούλλων δεν αντιμετώπισε προηγουμένως κύματα μεταναστών από τα κατεχόμενα. 
Ωστόσο, κάτοικοι ανέφεραν στον ΑΝΤ1 ότι παλαιότερα είχαν εντοπίσει στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων να κατεβαίνουν ανενόχλητοι από τα φυλάκια που βρίσκονται στα υψώματα μπροστά στο χωριό.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.