Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Δρ. Πανά: Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους έχει λογική εκεί που βρίσκονται πολλά άτομα [ΒΙΝΤΕΟ]

Στόχος των υπερβολικών μέτρων που εφαρμόσθηκαν είναι να ελαττωθούν οι επαφές και οι μετακινήσεις του κόσμου, τόνισε η Δρ. Πανά.

Το μέτρο για χρήση της μάσκας στους δημόσιους εξωτερικούς χώρους έχει λογική εκεί που βρίσκονται πολλά άτομα και όχι όταν ο κόσμος περπατάει μόνος τους, τόνισε η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, είπε ότι στόχος των υπερβολικών μέτρων που εφαρμόσθηκαν είναι να ελαττωθούν οι επαφές και οι μετακινήσεις του κόσμου με στόχο να επανέλθει η Κύπρος στην πρότερη επιδημιολογική της εικόνα η Κύπρος.

Την ίδια ώρα, είπε ότι δεν περιμένουν από τη μια μέρα στην άλλη να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου καθώς υπάρχει σαφώς εγχώρια μετάδοση, για αυτό και πάρθηκαν επιπρόσθετα μέτρα.

Παράλληλα, η κα. Πανά είπε στόχος είναι μακροπρόθεσμα να στηρίξουν την κοινωνία ώστε να διορθωθεί επιδημιολογικά.

Ταυτόχρονα, είπε ότι για να πάρουν κάποια μέτρα προχωράνε βήμα- βήμα αξιολογώντας την κατάσταση στις δύο γεωγραφικές περιοχές χωρίς να υπάρχει κανένα βήμα στιγματισμού αλλά στήριξη μιας περιοχής που εμφανίζει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού όπως η Πάφο και η Λεμεσός.

 Η κα. Πανά σημείωσε ότι για να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν μετά από 10 μέρες καθώς χρειάζεται να περάσει καιρός από τα μέτρα λόγω της επώασης του ιού.

Εν τέλει, τόνισε ότι  η κατηγοριοποίηση των χωρών με βάση τον επιδημιολογικό τους κίνδυνο δεν μπορεί να αλλάξει, όμως το νεότερο είναι ότι και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έκανε δική του κατηγοριοποίηση και δημιούργησε ένα ένα χρωματικό χάρτη.

Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.