Δεν θα χάσουν τη δουλειά τους οι τρεις νοσηλευτές που συστρατεύθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας οι νοσηλευτές θα εργοδοτηθούν κατ' εξαίρεση.

Συνέχεια στο θέμα που ανέδειξε πρώτος ο Αντέννα, σε σχέση με τους τρεις νοσηλευτές που δούλευαν επτά μήνες στο Νοσοκομείο Αναφοράς και δεν βρίσκονται στις προσλήψεις που θα κάνει ο ΟΚΥπΥ.

Λύση στο πρόβλημα για τους τρεις νοσηλευτές που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς δουλειά έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου με οδηγίες προς την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα Χριστίνα Γιαννάκη. 

Οι νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τη νόσο COVID-19, κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας, την Πέμπτη (22/10) εις ένδειξη συμπαράστασης σε τρεις συναδέλφους τους οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Ν. Αναφοράς: Κατ' εξαίρεση πρόσληψη προκρίνει ο Υπ. Υγείας για νοσηλευτές που έδωσαν μάχη κατά του CoViD-19

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου έδωσε οδηγίες στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα Χριστίνα Γιαννάκη, για συνέχιση της απασχόλησης των τριών νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, υπό καθεστώτος επίταξης, στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, μέχρι να επανεξεταστεί το αίτημα της κατ’ εξαίρεση εργοδότησής τους από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ως επιβράβευση του ζήλου και του ήθους που επέδειξαν κατά την απασχόλησή τους στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις νοσηλευτές, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, αφού δεν περιλαμβάνονται στις 145 προσλήψεις του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. 

Από την πρώτη γραμμή στην ανεργία τρεις νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς [ΒΙΝΤΕΟ]

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.