Ο Λεωνίδας Παρπαρίνος Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου

 

 

Τον Λεωνίδα Παρπαρίνο στη θέση του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Κατά την τελετής διαβεβαίωσης που έγινε την Τρίτη στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι σε μια δύσκολη εποχή όπως είναι η σημερινή όπου η παγκόσμια οικονομική κρίση απειλεί να μειώσει το κοινωνικό κράτος και να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, η δικαστική εξουσία έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο.

Ζήτησε επίσης από τον κ. Παρπαρίνο, κατά την άσκηση των νέων του καθηκόντων να μην λησμονεί ποτέ το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή και ότι οι τουρκικές επιβουλές είναι ασταμάτητες.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη και την τιμή προς το πρόσωπό του, ο κ. Παρπαρίνος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να επιτελεί τα καθήκοντά του από τη νέα του θέση με αφοσίωση, ζήλο και αποφασιστικότητα, όπως και προηγουμένως.

«Υπηρέτησα για 24 έτη ως Δικαστής σε διάφορες βαθμίδες και σε διάφορες δικαιοδοσίες και είναι διαπίστωσή μου ότι ο Δικαστής θα πρέπει με ετοιμότητα να επιλύει στα πλαίσια του νόμου τις ενώπιον του διαφορές των συνανθρώπων του με την αναμενόμενη σεμνότητα, ευγένεια, σύνεση και αμεροληψία, χωρίς φόβο, προκατάληψη και πάθος», είπε. 

Πρόσθεσε ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τη θέση του επιτελεί ένα πολυσύνθετο έργο εξέλιξης και εμπέδωσης της νομολογίας λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη όλους τους άλλους σχετικούς παράγοντες, όπως και τις αποφάσεις των δύο ευρωπαϊκών Δικαστηρίων: του Δικαστηρίου της ΕΕ και του ΕΔΑΔ.

«Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι ένας Δικαστής όσο ψηλά και αν βρίσκεται δεν πρέπει να απομακρύνεται από την κοινωνία, την οποία τάχθηκε να υπηρετεί και αυτό θα πράξω», κατέληξε ο κ. Παρπαρίνος.

Στην τελετή διαβεβαίωσης παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Πέτρος Αρτέμης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας  Άκης Παπασάββας, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης.

Στο βίντεο, πλάνα από την τελετή διαβεβαίωσης και ορκωμοσίας του νέου Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.