Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Καθολική χρήση μάσκας, περιορισμοί παγκύπρια και μίνι lock down σε Πάφο και Λεμεσό

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Νέα πιο αυστηρά μέτρα, για την αντιμετώπιση της ανησυχητικής εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση.

Μετά την κατακόρυφη και συνεχή αύξηση στους αριθμούς των κρουσμάτων, και νέα δραματική έκκληση του Υπουργού Υγείας για τήρηση των μέτρων τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις εννέα Νοεμβρίου.

Μίνι lockdown σε Λεμεσό και Πάφο και επιπρόσθετα μέτρα στις υπόλοιπες επαρχίες, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκα σε όλους τους ανοικτούς δημόσιους χώρους και στις αυλές των σχολείων, προκάλεσε η αυξημένη ανησυχία με το δείκτη αναπαραγωγής του κορωνοϊού να βρίσκεται στο 1,5.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άκουσε τις εισηγήσεις του Υπουργού Υγείας και των επιδημιολόγων, και αποφάσισε όπως στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, απαγορεύονται οι μετακινήσεις πολιτών από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας. Εξαιρούνται μετακινήσεις για έκτακτους ιατρικούς λόγους από και προς φαρμακεία και νοσηλευτήρια ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση βεβαίωσης η αποδεικτικού στοιχείου.

Στις δυο επαρχίες, οι οποίες θεωρούνται περιοχές με αυξημένη διασπορά του ιού, η λειτουργία των χώρων εστίασης επιτρέπεται πλέον μέχρι τις 10 και 30 το βράδυ, αλλά θα συνεχίσουν οι υπηρεσίες κατ' οίκον παράδοσης.

Παράλληλα, αναστέλλονται όλες οι απογευματινές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών, όπως ποδόσφαιρο, χορός, κολύμπι, πολεμικές τέχνες, θέατρο, χορωδία κτλ.

Τέλος αναβάλλονται όλοι οι εντός και εκτός έδρας αγώνες πρωταθλημάτων αθλητών κάτω των 18 ετών ομάδων οι οποίες έχουν έδρα τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι «λήφθηκαν υπόψη τα τελευταία δεδομένα που δείχνουν ότι στην Επαρχία Λεμεσού η αθροιστική επίπτωση είναι 180 άτομα ανά 100,000, πάνω από το όριο των 150 ατόμων που χρησιμοποιεί το ECDC για να τοποθετήσει μια περιοχή στην κόκκινη ζώνη και η αθροιστική επίπτωση στην Επαρχία Πάφου τις τελευταίες 14 μέρες εμφανίζει αυξητική τάση και υπερβαίνει τα 80 άτομα ανά 100,000».

Σε παγκύπρια βάση, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Νοεμβρίου καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους εξωτερικούς χώρους, από το σύνολο του γενικού πληθυσμού, ηλικίας 12 ετών και άνω.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις σε οικίες παραμένει στα 10 άτομα συμπεριλαμβανομένων ανήλικων παιδιών.

Σε χώρους εστίασης θα ισχύει ο περιορισμός των 75 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και 150 σε εξωτερικούς χώρους, ενώ πλέον ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι δεν μπορεί να υπερβαίνει τα έξι άτομα. Εκκλησιασμός και θρησκευτικές τελετές θα τελούνται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Παρατείνεται, παράλληλα, η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χωρίς θεατές, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και αίθουσες θεαμάτων, θα μπορούν να λειτουργούν με τη μισή χωρητικότητα τους.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση διεξαγωγής cocktail party και συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις.

Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα, με έξι άτομα ανά τραπέζι.

Τέλος οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών, τροφίμων, καθώς και τα φαρμακεία από την έναρξη της λειτουργίας τους και έως τις 9 το πρωί θα εξυπηρετούν μόνο άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με αναπηρίες.

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αναγνωρίζει την ψυχολογική κόπωση του κόσμου, εντούτοις απηύθυνε έκκληση πιστής τήρησης των μέτρων.

«Θερμοπαρακαλώ τον κόσμο να τηρούμε τα πρωτόκολλα, να κρατούμε τις αποστάσεις να μειώσουμε τις επαφές μας», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Παράλληλα, σημείωσε πως «γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να είναι προσεκτικός, μηδενικά κρούσματα δεν μπορούμε να έχουμε. Το λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, είναι ουτοπία να έχουμε μηδενικά κρούσματα, ο στόχος είναι να έχουμε ένα χαμηλό αριθμό που να είναι διαχειρίσιμος, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατακυρωθεί και η προσφορά για την προμήθεια 200 χιλιάδων γρήγορων τεστ των γνωστών rapid test.


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.